27 מתוך 50 מדינות ארצות הברית רשמו עלייה במספר תושביהן שאובחנו כנשאי נגיף הקורונה במהלך החודש החולף, כך על פי נתוני אוניברסיטת ג'ונס הופקינס שבמרילנד.
(צילום: Getty Images)
ויסקונסין נמצאת בראש הדירוג המפוקפק, שכן במהלך חודש ספטמבר מספר הנשאים בשטחה זינק ב-111%. לעומת זאת, אילינוי השכנה חוותה את העלייה הקטנה ביותר, כ-5%, בהשוואה לחודש אוגוסט.
מהנתונים עולה כי העלייה בתחלואה נרשמה דווקא המדינות בעלות אוכלוסייה קטנה יותר, למשל צפון ודרום דקוטה, מונטנה, ויומינג, ויסקונסין ומערב וירג'יניה (שכל אחת מהן רשמה עלייה של לפחות 50% בכמות הנשאים).
למרות העליות המדאיגות שנרשמו במחצית המדינות, הנתונים מראים כי 1.18 מיליון נשאים אובחנו בארצות הברית כולה במהלך חודש ספטמבר, וזאת לעומת 1.41 מיליון בחודש אוגוסט. המדינות שרשמו את הירידות המשמעותיות ביותר במספר הנשאים הן קליפורניה (כ-50%), נבאדה (49%) ופלורידה (47%).
ארה"ב אומנם חצתה את רף 200 אלף הקורבנות בספטמבר, אך סך מקרי המוות בחודש ירד לעומת אוגוסט (צילום: AP)
ברמה הארצית, מספר המאושפזים בבתי החולים כתוצאה מהידבקות במחלת קוביד-19, ירד ב-15% בהשוואה לחודש אוגוסט - נתון מעודד למדי. עם זאת, בקליפורניה וטקסס דיווחו אתמול (היום האחרון של ספטמבר) על 3,000 מאושפזים כ"א - הרבה מעבר לכל המדינות האחרות. לעומתן, ורמונט דיווחה אתמול על חולה קורונה בודד שמאושפז בבית החולים.
בכל הנוגע למקרי מוות, בספטמבר הלכו לעולמם כ-22,300 חולי קורונה, ירידה לעומת 28,700 המתים בחודש אוגוסט. גם נתון זה כמובן מעודד מאוד, אך 21 מדינות דיווחו על יותר מקרי מוות בספטמבר מאשר באוגוסט (העליות הגדולות ביותר נרשמו, בדומה לתחלואה, בצפון ודרום דקוטה, ויסקונסין ו-וויומינג. במהלך חודש ספטמבר ארה"ב אף חצתה את רף 200 אלף קורבנות המגיפה.