בהצהרתו האחרונה על מדיניות אפשרית שיאמץ אם יחזור לשלטון, אמר נשיא ארה"ב לשעבר דונלד טראמפ כי יאסור על כל יבוא של מוצרים חיוניים מסין בתוך ארבע שנים.
קמפיין הבחירות שלו לנשיאות ב-2024 פרסם ביום שלישי סרטון בו הוכרזה תוכנית שלדבריו "דופקת פטיש לגלובליזם עם פלטפורמת סחר המבוסס על אמריקה פירסט לקדנציה השנייה".
"לב החזון שלי הוא שיפוץ פרו-אמריקאי גורף של מדיניות המס והסחר שלנו כדי לעבור מהמערכת של ביידן שמענישה יצרנים מקומיים ומתגמלת מיקור חוץ, למערכת שמתגמלת ייצור מקומי ומטילה מסים על חברות זרות ועל אלה שמייצאים משרות אמריקאיות", אמר טראמפ בסרטון.
טראמפ הניח ארבעה חלקים לתוכניתו, הראשון שבהם הוא מערכת של מכסים אוניברסליים על רוב המוצרים הזרים, אשר יהיו מדורגים לפי כמה המדינה המדוברת מפחיתה את המטבע שלה.
"ככל שהמכסים על יצרנים זרים יעלו, המסים על יצרנים אמריקאים יירדו בצורה משמעותית מאוד", אמר טראמפ. "וזה אומר שהרבה מקומות עבודה נכנסים".
טראמפ גם אמר כי יבטל את מעמד הסחר המועדף של סין ויאמץ תוכנית ארבע-שנתית להפסקה הדרגתית של כל היבוא הסיני של מוצרים חיוניים, "כל דבר, החל מאלקטרוניקה, דרך פלדה ועד תרופות".
"אנחנו גם נאמץ כללים חדשים כדי למנוע מחברות אמריקאיות להזרים השקעות לסין ולמנוע מסין לקנות את אמריקה, ולאפשר את כל ההשקעות האלה שמשרתות בבירור את האינטרסים האמריקאים", אמר הנשיא לשעבר.
"אנחנו לא הולכים לאפשר לדברים רעים לקרות למדינה שלנו יותר. ואנחנו נבטל חוזים פדרליים לכל חברה שמבצעת מיקור חוץ לסין".
ממשלו הראשון של טראמפ התאפיין במדיניות "אמריקה תחילה" שהתבססה על פרוטקציוניזם כלכלי ובדלנות, שראתה את וושינגטון מתעמתת עם בעלות בריתה ואויביה כאחד - היתה זו מלחמת סחר שבה טראמפ ניצח.
טראמפ ניהל מלחמת סחר רב-שנתית נגד סין שנועדה להקטין את מאזן הסחר השלילי של ארה"ב עם סין, שהביאה להסכם סחר חדש, אך הוא גם לחץ על קנדה, מקסיקו ומדינות רבות באירופה לאמץ מדיניות סחר נוחה יותר לארצות הברית - בהצלחה גם כן.