בהתייחסה להתפתחות טכנולוגיות התשלומים , ויקטוריה קלילנד, מנכ"לית בנקאות, תשלומים וחדשנות בבנק המרכזי של אנגליה, הצהירה כי העולם התקדם "מתקופה שבה המזומן היה המלך", והתעקשה שכסף דיגיטלי יכול "לתרום לתשלומים מהירים, זולים ויעילים יותר".
"בשנים הקרובות, יהיה מאתגר יותר ויותר להוציא שטרות נייר על רקע המעבר לתשלומים אלקטרוניים", כך הדגישו בבנק המרכזי של אנגליה. לאור מגמה זו, הכרחי להיות מוכנים לאפשרות זו, ולפתח גרסה אלקטרונית של הליש"ט, אמר סגן נגיד הבנק בכנס Innovate Finance Global Summit 2023 (IFGS) בגילדהול בלונדון.
על פי סר ג'ון קונליף - "המזומן צפוי להפוך פחות שימושי בעסקאות יומיומיות, למשל אם המסחר באינטרנט יגדל ואם סוחרים יקבלו יותר ויותר תשלומים דיגיטליים".
פיתוח פאונד דיגיטלי הוא מה שיכול לחזק את האמון העתידי במערכת הפיננסית, התעקש.
קונליף טען כי ציר הזמן של אבולוציית התשלומים באנגליה מעיד כי בשנת 2010 לפחות 56% מהעסקאות נעשו באמצעות מזומנים פיזיים. בעוד בשנת 2015 ירד מספר זה ל-45%.
בשנת 2016, תשלומים בכרטיסים קיבלו דומיננטיות במגזר הקמעונאי ובתוך תקופה של כחמש שנים, תשלומים בכרטיסים והעברות בנקאיות היוו כ-85% מסך התשלומים.
בנק אנגליה חוזה כי עד 2028 לא יותר מ-9% מכלל התשלומים יבוצעו באמצעות שטרות נייר.
כיום, כ-90% מהאנשים פונים לתשלומים ללא מגע, הודגש ב-IFGS, וקרוב לשליש מהמבוגרים הבריטים התרגלו להסתמך על Apple Pay, Google Pay ואפליקציות דומות לביצוע תשלומים.
"ברור שמה שכיניתי הדיגיטליזציה של חיי היומיום תימשך. הצמיחה של המסחר באינטרנט או השימוש באפליקציות בנקאות ותשלומים, למשל, צפויה לגדול ולא צפויה להיעצר", אמר קונליף.
לדברי הבנק, למרות שיותר ויותר חנויות בערים הגדולות מסתגלות למגמה, עדיין יש ביקוש לשטרות פיזיים, והם ימשיכו להיות מונפקים.
בינתיים הבנק המרכזי האירופי (ECB) עובד על מטבע דיגיטלי מאז 2020.