כל אדם בארה"ב שיש לו חשבון פייסבוק מאז 24 במאי 2007 (ומהתקופה שלאחר תאריך זה), יכול כעת לבקש את חלקו בהסדר פרטיות בסך 725 מיליון דולר שחברת האם מטא הסכימה לשלם. מטא משלמת כדי ליישב תביעה בטענה שפלטפורמת המדיה החברתית הגדולה בעולם אפשרה להזין מידע אישי של מיליוני משתמשיה לקיימברידג' אנליטיקה, חברה שתמכה בקמפיין הנשיאותי של דונלד טראמפ ב-2016. לא ברור כמה כסף יקבלו משתמשים בודדים. ככל שמספר האנשים המגישים תביעות תקפות גדול יותר, כך כל תשלום יהיה קטן יותר מכיוון שיש לחלק את הכסף ביניהם. כדי להגיש בקשה להסדר, משתמשים יכולים למלא טופס ולהגיש אותו באופן מקוון, או להדפיס אותו ולשלוח אותו בדואר.
הפרשה צמחה בעקבות גילויים מ-2018 לפיהם קיימברידג' אנליטיקה, חברה הקשורה לאסטרטג הפוליטי של טראמפ, סטיב באנון, שילמה למפתח אפליקציית פייסבוק עבור גישה למידע האישי של כ-87 מיליון משתמשים בפלטפורמה. נתונים אלה שימשו אז כדי להתכוונן לבוחרים אמריקאים במהלך מסע הבחירות של 2016 שהגיע לשיאו בבחירתו של טראמפ לנשיא ה-45.
הסערה סביב הגילויים הובילה לכך שצוקרברג הותקף על ידי מחוקקים בארה"ב והתעוררו קריאות לאנשים למחוק את חשבונות הפייסבוק שלהם.
מאז הצמיחה של פייסבוק נעצרה ככל שיותר אנשים מתחברים ומבדרים את עצמם בשירותים מתחרים כמו טיקטוק, אבל הרשת החברתית עדיין מתגאה ביותר מ-2 מיליארד משתמשים ברחבי העולם, כולל כ-250 מיליון בארה"ב.