נתונים של חברת מחקר תעשיית הרכב 'Wards Intelligence' מראים כי לסוכנויות רכב היו כ-1.8 מיליון כלי רכב במעבר או במגרשים בסוף אפריל, שיפור של 50% לעומת החודש המקביל אשתקד, אך עדיין, רק מחצית בהשוואה לרמות המלאי שלפני שנתיים, לפי הוול סטריט ג'ורנל.
מותגים מסוימים, כמו ביואיק, יגואר וג'יפ, מכבידים על מלאי כלי הרכב עם מלאי של יותר מ-100 ימים שלא נמכר בסוף אפריל, כך עולה מ-Cox Automotive.
זה בערך כפול מהממוצע בתעשייה.
בשל בעיות מלאי הולכות וגוברות, יצרנית הרכב Stellantis NV, שבבעלותה ראם, ג'יפ וקרייזלר, הורדה בדירוג על ידי CFRA Research.
"אנחנו רואים דגלים אדומים בנתוני המלאי", כתב גארט נלסון, אנליסט CFRA.
עם זאת, על פי נתוני Cox, לחלק מהמותגים, כמו טויוטה והונדה, ישנו מלאי מצומצם.
חלק מהאנליסטים צופים שמחירי הרכב יגיעו לשיא ברבעון הראשון דבר שעשוי להצביע על כך שיצרניות הרכב יצטרכו להחיות את תוכניות ההנחות כדי לעודד מכירות.
"אנחנו צופים שהמחצית השנייה תראה יותר לחצי תמחור", אמר ג'ון לולר, סמנכ"ל הכספים של פורד, בשיחת רווחים שנערכה במאי.
עבור אמריקאים רבים, שיעורי ההלוואה הגבוהים לרכב חדש ל-60 חודשים, בכמעט 7.5%, הגבוהים ביותר מזה יותר מעשור, הובילו לכך שהתשלום החודשי הממוצע הגיע כאמור ל-754 דולר בחודש מרץ, כאשר המחיר הממוצע של רכב חדש באותו חודש הגיע ל-48 אלף דולר.
בפברואר הודיע אתר 'זירוהדג' לקוראיו שרכישת מכונית חדשה היא מותרות שאפשרית רק לעשירים (קראו: "מכונית חדשה ונוצצת נמצאת מחוץ להישג ידם של אמריקאים רבים"). עם הדברים האלה הסכים צ'רלי צ'סברו, כלכלן בכיר ב-Cox, שאמר לבלומברג כי:
"הרעיון של מכונית חדשה בחניה של כל אמריקאי הוא לא העולם שאנחנו חיים בו".
ולמה בדיוק הצרכנים בצרות? ובכן, שנתיים של צמיחה שלילית בשכר הריאלי פגעו בכלכלת משק הבית.
וכפי שדיברנו בשבוע שעבר עם נתונים חדשים של בנק אוף אמריקה, משקי בית בעלי הכנסה גבוהה מתחילים גם הם לצמצם בהוצאות.
כל אלה חדשות נהדרות עבור אלה שעדיין יכולים להרשות לעצמם מכוניות חדשות.