גם בעונה החדשה של ״אמת או חובה״ אנו פוגשים את דייווי והחבורה שסביבה אשר מתמודדת עם אתגרי החיים בתיכון, לצד שאיפות סטודנטיאליות והסתבכויות רומנטיות רבות, אבל הכל מושפע מהאירוע המכונן בחייה של דייווי שקרה ממש לפני תחילת הסדרה, כשאביה האהוב מת מהתקף לב פתאומי מול עיניה.
בעונה זו דייווי שקועה עמוק באבל שלה. מערכת היחסים שלה עם אמה עכורה, והיא מסתובבת בעולם עם איזה זעם פנימי שמבעבע כל הזמן מתחת לחזות הילדותית התמימה. יש בה כל כך הרבה זעם על מותו של אביה, עד שמי שנבחר ללוות את הסיפור שלה בקריינות מחויבת המציאות הוא ג'ון מקנרו, שחקן הטניס האגדי שידוע בהתפרצויות הזעם שלו. לאורך ארבע עונות אנחנו רואים את הנערה הזאת גדלה ולומדת על החיים, עושה טעויות (המון המון טעויות, רבות מהן קרינג'יות ומעצבנות - כמו שנהוג בקומדיה שבמרכזה נערות או נשים, ובאמת, מתי נפסיק עם זה?) ומתמודדת איתן.
כאמור, החדשות הטובות הן שבעונה הזאת לפחות ברור מראש שיש עניין רומנטי אחד שהוא זה שאליו חותרים, וזה בן. כל הבנים בדרך הם הסחות דעת ומשמשים ככלי עלילתי. אחד מהם הוא אית'ן, שקיים כדי שדייווי תחווה התנסות מינית טובה, כך שבפעם הבאה שהיא ובן יעשו סקס זה לא יהיה כל כך רע כמו הפעם הראשונה. איתו היא גם לומדת שיש "באד בויז" שהם באמת פשוט בני אדם לא משהו, ושבשורה התחתונה, זה לא סקסי. היא גם חולקת רגע נוסף עם הקראש הוותיק שלה, פקסטון הול-יושידה (דארן בארנט), שנועד לסגור את הסיפור הזה אחת ולתמיד ולהעביר אותו סופית ממעמד של מושא תשוקה לידיד.
התהליכים שעוברות הדמויות בעונה האחרונה, בדרך לסגירת הקצוות הפתוחים ופתיחת דרכים חדשות עם המעבר של הדמויות לשנות הקולג', הם מנומקים והגיוניים, ויש פחות התברברות ויותר חתירה למטרה. ככל שהעלילה מתקדמת לקראת סיום, יותר ויותר ניכר שדייווי באמת התבגרה במהלך שנות היכרותנו. אם בתחילת הסדרה אמא שלה נראתה לה כמו האויב, עכשיו הן יחידה אחת אוהבת, ודייווי יודעת שאמה (פורנה ג'גאנת'ן המהממת), וגם שאר נשות משפחת ווישקומאר, הן מקור לתמיכה והכלה. מערכת היחסים ביניהן הפכה להיות בסיס שעליו הסדרה נשענת - לא מעט בזכות החינניות של שתי השחקניות האלה.
הנערה האבודה, שלא ידעה מה לעשות עם החור שמות אביה השאיר בחייה, שפעלה מתוך אינסטינקטים ולא חשבה עד הסוף על הפעולות שלה, מצליחה בעונה הזאת להפגין בגרות (כמו מול האפשרות שאמא שלה תצא עם גבר שאינו אביה), לתקן פשלות גדולות שעשתה (למשל להשלים עם חברתו של בן), ואפילו להראות איפוק פה ושם. כשהפסיכולוגית שליוותה אותה כל הסדרה (ניסי נאש, שצריכה עוד תפקידים דחוף) מראה לדייווי כמה היא השתנתה, אנחנו הצופים יודעים שזה באמת נכון, כי היינו עדים לתהליך הזה. לא נשאר אלא להסכים עם ד"ר ראיין כשהיא אומרת כמה היא גאה בילדה הזאת.
אז נכון שהיא לא תמיד הייתה מושלמת, אבל העונה הרביעית "אמת או חובה" אספה את עצמה וחזרה להתמקד במסר הגדול שלה. הוייב שלה היה ונשאר קומדיית נעורים משעשעת ונוגעת ללב, עם גיבורה אחת שמכניסה את עצמה שוב ושוב למצבים טיפשיים, אך מצליחה לרגש כמעט עד דמעות.