ריילי הוא אפרו-אמריקאי שגדל בארה"ב של שנות ה-70 וה-80, ויש לו גם קצת יהדות במבנה הגנטי - סבתו מצד אימו היא יהודייה שחיה ברוסיה והפכה לפליטה בשנת 1938. הוא גילה את הצד האקטיביסטי שבו כבר בגיל צעיר, כשאירגן בבית הספר התיכון שלו מחאה יחד עם חבריו, לאחר שנודע על קיצוצים בתקציב. בגיל 14 הוא הצטרף לוועדה הבינלאומית נגד גזענות מטעם המפלגה הפרוגרסיבית המרקסיסטית, ובגיל 15 הצטרף למפלגה עצמה.
ריילי מחשיב את עצמו לאקטיביסט קומוניסטי, והיצירה שלו משקפת את זה. ב-2018 הוא שיחרר את הסרט "סליחה על ההפרעה" - סאטירה ביזארית ומרתקת על העולם התאגידי, שזכתה מאז למעמד קאלט. ב"אני מזל בתולה", הביקורת שלו נגד הקפיטליזם מקבלת שוב זמן מסך, אבל היא לא לב הסיפור.
במרכז הסדרה עומד קוטי - נער בן 19 בגובה 4 מטרים, שחי באוקלנד, קליפורניה - העיר בה גדל ריילי עצמו. מכיוון שלא פשוט לחיות בעולם הזה עם נראות כל כך חריגה, ההורים של קוטי הענק מונעים ממנו לצאת לעולם האמיתי, בטענה שהוא עדיין לא בשל אליו. הם בונים לו בית ענק, תופרים עבורו בגדים ענקיים ומחזיקים אותו כסוג של אסיר, למרות שהם מרעיפים עליו אהבה. קוטי המופנם מבלה את ימיו בקריאה קדחתנית של ספר הקומיקס האהוב עליו והרמת מכוניות במקום משקולות.
המצב הזה לא נמשך זמן רב, כששלושה נערים מהשכונה מגלים את קוטי, הופכים לחברים ומלווים אותו ביציאה מהבית. הם מפגישים אותו עם סדרת האנימציה ההזויה האהובה עליהם, נותנים לו לעשן וויד וגם מציעים טיפים כשהוא פוגש לראשונה את פלורה - מושא אהבתו.
ריילי הוא יוצר שלא משחק על פי הכללים, ובוחר לרוץ עם הרעיונות המשוגעים שצצים לו בראש. אם בפרקים הראשונים נראה ש"אני מזל בתולה" מציגה סיפור התבגרות ואלגוריה על חוויית זרות וחוסר שייכות בחברה, בהמשך העונה הדברים קצת משתנים, והסדרה הופכת למעין קרב גיבורי על עמוס בביקורת אנטי-קפיטליסטית. כותב ספרי הקומיקס האהובים עליו הוא מיליארדר שהפך את עצמו לדמות שבמרכז הקומיקס, ואפילו קרא לעצמו "גיבור". גיבור אוחז בטכנולוגיות מתקדמות ובעל יכולות פיזיות מרשימות, ורואה את עצמו כמי שנלחם לצד החוק. אבל החוק, כידוע, לא תמיד נועד לשמור על ביטחון האזרחים. לעתים הוא רק צורה של אלימות מאורגנת שפוגעת בשכבות החלשות של האוכלוסייה. כשגיבור מסמן את קוטי כנבל, הענק הצעיר והרגיש צריך להתבגר בשנייה ולהפוך למנהיג, כשלצדו הוריו והחברים הטובים, כולל שתי נשים צעירות עם יכולות-על מרשימות בפני עצמן.
ממש כמו "סליחה על ההפרעה", גם "אני מזל בתולה" היא יצירה שלא מתאימה לכולם. היא משונה ומבלבלת ולפעמים הולכת לאיבוד בתוך המוח המופלא והמפותל של היוצר שלה. היא הייתה יכולה להיות מהודקת יותר ועם מסר ברור יותר, אבל משהו בכאוס הניסיוני הזה הופך אותה לחוויית צפייה יוצאת דופן - לא תמיד ברורה, לא תמיד מוצלחת, אבל כזאת שמפצה על כל החסרונות שלה בהמון מקוריות. אמנם מדובר רק ביצירה השנייה של בוטס ריילי, אבל כבר עכשיו אפשר לומר שמדובר באחד האנשים היצירתיים ביותר בעולם הקולנוע והטלוויזיה, ואי אפשר לחכות לראות לאילו כיוונים הוא עוד עומד להתפתח.