מחירי הרכבים החדשים עלו בשלוש השנים האחרונות לרמות כמעט היסטוריות, כאשר מכוניות שעולות מתחת ל-30,000 דולר מהוות רק 8 אחוז מהשוק - שזו ירידה מ-38 האחוזים שהיו לפני מגפת הקורונה.
על פי נתונים מאפליקציית רכישת המכוניות CoPilot, יש ביקוש גובר למכוניות שטח וטנדרים - מה שגורם ליצרניות הרכב להמשיך לשדרג את המבחר שלהן ולצמצם את הדגמים הזולים יותר.
"זהו שוק הרכב הכי פחות משתלם בהיסטוריה המודרנית", אמר מנכ"ל CoPilot, פט ראיין.
(צילום: Shutterstock)
בחודש מאי האחרון, העלות הממוצעת של מכונית חדשה עמדה על 47,892 דולר, שזו עלייה מ-37,000 דולר בשנת 2019. כל לפי אתר רכישות הרכבים אדמונדס, שמראה גם שעשרה אחוזים מכלל כלי הרכב הנמכרים עולים כעת יותר מ-70,000 דולר - עלייה של 3% מלפני חמש שנים.
ורק 0.3% מכלי הרכב החדשים עולים פחות מ-20,000 דולר, לעומת 8% מלפני חמש שנים.
איבן דרורי, בכיר באדמונדס, סיפר כיצד רצונות הצרכנים השתנו לכיוון רכבי יוקרה עם תכונות היי-טק - כמו מסכי מגע, מושבים מחוממים ומצלמות 360 מעלות.
בתגובה לכך, הסוחרים החלו להצטייד במכוניות יקרות יותר, ויצרניות כאמור צמצמו את הדגמים הזולים. "זה רק הגיוני להמשיך ולהעלות את המחירים כדי להציע תכונות נוספות ולהגדיל את הרכב עם כל עיצוב חדש", אמר דרורי.
לפי אדמונדס, התשלומים החודשיים הממוצעים הגיעו ל-773 דולר, שיא ברבעון השני של השנה. גם חלקם של הצרכנים שמימנו רכב בעלות של למעלה מאלף דולר בחודש יזנק לשיא של 17.1%.
בשל מגמות השוק הללו, נהגים רבים מחפשים לרכוש מכוניות משומשות כדי לצמצם את ההוצאה.
לפני הנתונים העדכניים ביותר של CoPilot, המחיר למכונית משומשת עלה ב-1,693, כמעט שישה אחוזים, מאז חודש פברואר.
במאי, המחיר הממוצע עמד על 32,113 דולר, מה שמציין את החודש הרביעי ברציפות של עליות מחירים.
אם לא די בכך, גם עלויות ביטוח הרכבים עלו השנה - מה שגרם לנהגים עוד יותר כאב בכיס. בשנה שעברה עד חודש מאי, חשבון הביטוח הרגיל עלה ב-17.1%.