בנק אוף אמריקה ישלם קנסות בסך 90 מיליון דולר ללקוחותיו ועוד 60 מיליון דולר קנסות ל-OCC (המחלקה לביקורת המטבע), כך הודיעה אמש (ג') הלשכה להגנת הצרכן הפיננסי (ה-CFPB).
משרד מבקר המטבע מצא כי החיוב הכפול של הבנק בעמלות אינו חוקי.
הבנק, שבסיסו בשרלוט, צפון קרוליינה, משרת 68 מיליון אנשים (20% מכל האמריקאים) ולקוחות עסקיים קטנים.
נכון ל-2 במרץ, לבנק היו 4.1 טריליון דולר בנכסים מאוחדים ו-9.31 טריליון דולר בפיקדונות מקומיים, מה שהופך אותו לבנק השני בגודלו בארה"ב.
בנק אוף אמריקה הנהיג מדיניות של גביית 35 דולר מלקוחות לאחר שהבנק דחה עסקה מכיוון שללקוח לא היה מספיק כסף בחשבונו, לפי ה-CFPB. הסוכנות גם קבעה כי הבנק גבה עמלות כפולות בגין עסקאות בדידות.
הבנק מצידו התגונן וטען כי הפחית מרצונו את עמלות משיכת היתר וביטל את כל עמלות הקרן שאינן הספיקו במחצית הראשונה של השנה שעברה.
בנק אוף אמריקה גם הציע לאנשים תגמולים במזומן ונקודות בונוס בעת ההרשמה לכרטיסי אשראי חדשים, אך ה-CFPB טען כי הבנק עיכב באופן בלתי חוקי בונוסים שהובטחו לחשבונות אלה.
מאז 2012 לפחות, עובדי בנק אוף אמריקה הגישו בקשות בלתי חוקיות במסגרתן רשמו צרכנים לחשבונות כרטיסי אשראי בלא ידיעתם או אישורם, לפי ה-CFPB.
גם בנק וולס פארגו שילם קנסות על סך מיליארדים לאחר שנקבע כי הבנק שמטהו נמצא בסן פרנסיסקו פתח מיליוני חשבונות בנק לא מורשים כדי לעמוד ביעדי מכירות לא ריאליים.
"בנק אוף אמריקה עיכב שלא כדין תגמולים בכרטיסי אשראי, טבל פעמיים בעמלות, ופתח חשבונות ללא הסכמה", מסר מנהל ה-CFPB, רוהיט צ'ופרה.
"פרקטיקות אלה אינן חוקיות ומערערות את אמון הלקוחות".
ב-2014 הורה ה-CFPB לבנק אוף אמריקה לשלם 727 מיליון דולר בגין התנהלות בלתי חוקית בכרטיסי אשראי.
כמו כן, בשנת 2022, ה-CFPB וה-OCC קנסו את בנק אוף אמריקה ב-225 מיליון דולר ודרשו ממנו לשלם מאות מיליוני דולרים כפיצוי לצרכנים על אי תשלום של דמי אבטלה ממשלתיים בשיאה של מגפת הקורונה.