לא רק שאנטי.
הודו תעקוף את ארה"ב, ותהפוך לכלכלה השנייה בגודלה בעולם עד שנת 2075, כך צופה גולדמן זאקס, תוך ציון ריבוי השקעות הון והתפתחות דמוגרפית חיובית כגורמים מאיצים. כרגע, הודו הינה הכלכלה החמישית בגודלה בעולם, אחרי ארה"ב, סין, יפן וגרמניה.
במאמר שפורסם בשבוע שעבר העריך הכלכלן של בנק ההשקעות, סנטאנו סנגופטה, כי התמ"ג של המדינה יגיע לכ-52.5 טריליון דולר בשנת 2075, ויהיה שני רק לסין עם כ-57 טריליון דולר.
בנוסף לאוכלוסייתה המתפתחת, הצמיחה של הודו צפויה להיות מונעת על ידי התקדמות בחדשנות ובטכנולוגיה, השקעות הון גבוהות, ועלייה בפריון העבודה.
הדו"ח עוד מציין כי: "במהלך שני העשורים הבאים, יחס התלות בהודו יהיה מהנמוכים ביותר בקרב כלכלות האזור" - יחס התלות נמדדים על פי מספר התלויים (Dependants) במדינה כלשהי ביחס לכמות האוכלוסייה הכוללת בגיל העבודה.
על פי הנ"ל, מחבר המחקר טוען כי בהודו קיים "היחס הטוב ביותר" בין האוכלוסייה בגיל העבודה לבין מספר הצעירים והקשישים - מה שיוצר מספר תלויים אופטימלי לשגשוג כלכלי.
מימוש הפוטנציאל של האוכלוסייה הגדלה תלוי גם בגידול ההשתתפות של כוח העבודה הקיים - ואכן הדו"ח סבור כי העשורים הקרובים יעניקו להודו הזדמנות דמוגרפית אשר ניו-דלהי תהיה חייבת לנצל במלואה בשוק התעסוקה המקומי.
"זה באמת החלון עבור הודו לעשות את זה נכון במונחים של הגדרת כושר ייצור, המשך הגדלת שירותים, והמשך צמיחת תשתיות", נקבע בדו"ח.
הגדלת פריון העבודה תתורגם מצידה לתפוקה גדולה יותר במשק, במיוחד מכיוון שהממשלה שמה בראש סדר העדיפויות פיתוח תשתיות כבישים ורכבות.
אך גם טכנולוגיה וחדשנות מניעים חשובים של הקטר ההודי, לפי בנק ההשקעות הניו יורקי.
לשם הדגמה, ההכנסות של תעשיית הטכנולוגיה ההודית צפויות לצמוח בכ-245 מיליארד דולר עד סוף 2023 רק בתחום של תמיכת ה-IT, ניהול תהליכים עסקיים ומוצרי תוכנה, נמסר מאיגוד הסחר הלא ממשלתי של הודו, בדו"ח שפורסם לאחרונה.
הודו תהפוך בכך תמשיך להפוך ליעד אטרקטיבי להשקעות הון, שכתוצאה מכך יתרמו משמעותית לצמיחת כלכלתה בעתיד הנראה לעין ומעבר לו.