אילון מאסק צדק כשאמר בפורום בוול סטריט ג'ורנל ב-2021: "אחד הסיכונים הגדולים ביותר לציוויליזציה הוא שיעור הילודה הנמוך והיורד במהירות".
המיליארדר עודד מאז את הציבור ללדת יותר תינוקות ככל שהחששות מקריסת אוכלוסייה או "חורף דמוגרפי" גוברים. בציוץ בטוויטר בסוף מרץ אמר מאסק כי ארה"ב תתמודד עם השלכות בשל שיעור הילודה היורד וכי "יפן היא אינדיקטור מוביל" למגמות.
BREAKING: U.S. Social Security funds are projected to be depleted 2033, year earlier than previous estimate, per Reuters.
— unusual_whales (@unusual_whales) March 31, 2023
"קריסת אוכלוסין היא סיכון גדול לעתיד הציוויליזציה", צייץ היזם המיליארדר שדבריו לא צריכים להפתיע את הקוראים - שכן כפי שהסברנו לאורך השנים, העולם המערבי כבר נקלע לחורף דמוגרפי.
במבט מעמיק יותר על החורף הדמוגרפי של אמריקה, נתמקד בדו"ח חדש של דמוגרפים מקליפורניה המזהירים כי אוכלוסיית המדינה עלולה להתייצב בעשורים הקרובים.
משרד האוצר של הגולדן סטייט פרסם דו"ח מפתיע על כך שאוכלוסיית המדינה החזויה תעמוד על כ-39.5 מיליון איש בשנת 2060 - או בערך באותה הרמה שבה היא כיום.
דמוגרפים של מדינות צפו מספר של כ-45 מיליון רק לפני שלוש שנים - ולפני עשור, ציפו לזינוק באוכלוסייה ל-53 מיליון.
שילוב של שיעור תמותה גבוה מהרגיל, שיעור ילודה יורד, ירידה בהגירה בינלאומית, וזרם תושבים שעברו למדינות אחרות, גרם לסך האוכלוסייה העדכני לעמוד על 38.94 מיליון בשנת 2022 - או מינוס 138,400 מהשנה הקודמת - בפועל, הירידה השנתית הראשונה מזה יותר ממאה שנה.
אנדרס גלארדו, דמוגרף שעובד עבור ממשלת המדינה, סיפר לבלומברג, כי הדו"ח הזה הוא הפעם הראשונה שתחזית האוכלוסייה ארוכת הטווח של קליפורניה משתטחת.
אף על פי שקליפורניה נותרה המדינה המאוכלסת ביותר בארה"ב, ההשפעה הכלכלית של הקיפאון באוכלוסייה הכוללת תביא לכך שהעיריות יזדקקו ככל הנראה לעזרה באיזון תקציביהן על רקע משבר עבודה ופנסיות שיתלווה לנתונים הדמוגרפיים.
משבר דומה קיים כבר עתה במספר מדינות, ביניהן סין, דרום קוריאה, ואיטליה.