מפלגת אלטרנטיבה לגרמניה (AfD) הפופוליסטית גינתה רשמית את האיחוד האירופי כ"פרויקט כושל" בוועידת המפלגה בסוף השבוע.
ה-AfD, שהפכה לאחת המפלגות הפופולריות ביותר בגרמניה, ועקפה את הסוציאל-דמוקרטים של הקנצלר אולף שולץ, אמרה כי המוסד הגלובליסטי אשם בסופו של דבר ברבים מתחלואי היבשת, במיוחד בסוגיות ההגירה ההמונית. הצירים בוועידת המפלגה, טענו כי ההנהגה בבריסל "נכשלה לחלוטין בנושאים כהגירה המונית וסדר היום של האנרגיה הירוקה".
"הרעיון שלנו לגבי אירופה ברור: מדינות לאום ריבוניות במקום מדינת-על של האיחוד האירופי ואיחוד חובות, אזרחים חופשיים במקום הגנה וכליאה בירוקרטית. ועמים שחיים יחד בשלום ובכבוד ביבשת שלנו", כתבה המפלגה הפופוליסטית ברשתות החברתיות. ה-AfD לא הרחיקה לכת בקריאה לגרמניה לעזוב את האיחוד האירופי כפי שעשתה בריטניה עם הברקזיט, וגם לא קראה לפירוק הגוש לחלוטין, אך כן טענה כי על המדינות החברות לתבוע מחדש את כוחן ולצמצם את הסמכות שהוענקה לבירוקרטים בבריסל, תוך תביעה מגרמניה לנטוש את מטבע היורו.
בעוד המפלגה קראה בעבר לעזוב את האיחוד האירופי, כעת היא מצהירה כי היא מאמינה שיש לשמור על פונקציות מוגבלות של הגוש, כולל שוק הסחר החופשי, הגנה על גבולות מפני הגירה בלתי חוקית, ועמדה אסטרטגית אוטונומית כדי לא להיות מחויבים למטרות הבינלאומיות של הגלובליסטים בוושינגטון.
וועידת המפלגה במגדבורג מגיעה על רקע זינוק בפופולריות של ה-AfD, כאשר המפלגה זוכה כעת בסקרים ל-23% תמיכה בקרב הציבור, שיא.
עלייתה של AfD באה על רקע גלי הגירה המוניים מתמשכים, כמו גם משבר אנרגיה ויוקר מחיה, שלא רק תוזמרו על ידי ממשלת השמאל הנוכחית של אולף שולץ, אלא גם, ואולי חשוב מכך, התפתחו תחת יותר מעשור בשלטון של הקנצלרית לשעבר אנגלה מרקל והאיחוד הנוצרי-דמוקרטי (CDU) שלה, לכאורה מהמרכז-ימין.
גורם נוסף בעלייה היא הביקורת התקשורתית נגד המפלגה המכונה 'ימין הקיצוני'.
הממסד בברלין מתקשה להתמודד עם עלייה המטאורית של המפלגה.
הארגון האנטי-גזעני הממומן על ידי הממשלה, המכון הגרמני לזכויות אדם (DIMR), טען כי ניתן לאסור על AfD להתמודד בבחירות בגין הפרת חוקת המדינה.
ה-DIMR טען, ללא אירוניה, כי הממשלה יכולה לאסור על AfD כמפלגה פוליטית משום שהיא מנוגדת לכאורה ל"סדר הבסיסי הדמוקרטי החופשי" של המדינה.
עוד נטען כי המפלגה "שואפת לבטל את הערובה לכבוד האדם המעוגנת בסעיף 1 פסקה 1 לחוק היסוד".
בעקבות ועידת המפלגה, ביקורת זו נמתחה על ידי ראש המשרד הפדרלי להגנת החוקה, תומאס הלדנוונג, שקשר בעבר את הפופולריות הגוברת של AfD לעלייה בקיצוניות במדינה.
הלדנוואנג טען כראיה להתנגדותה לכאורה של המפלגה ל"כבוד האדם", כי דוברי AfD במגדבורג התייחסו ל"החלפה הגדולה", המניחה כי האליטות בחברה המערבית, הרואות באנשים רק יצורים חיוניים וניתנים להחלפה, משתמשות בהגירה המונית כדי לרושש ולהחליש אוכלוסיות ילידיות.
"הצהרות כאלה מספקות ראיות לכך שהבטחת כבוד האדם לקבוצות אוכלוסייה מסוימות מוטלת כאן בספק", אמר הלדנוונג.
Wow, Democracy! German Govt Could Defeat Right-Wing Party by Banning It, State-Funded Agency Suggestshttps://t.co/jxHDciVZii
— Breitbart London (@BreitbartLondon) June 10, 2023