מהנדסי טסלה שהעידו בתביעה שהגישה משפחתו של נהג שנהרג בתאונה ב-2019 טענו כי החברה לא טיפלה בבעיות קיימות בטכנולוגיית הסיוע לנהג המכונה "טייס אוטומטי" (Autopilot) של החברה.
בלומברג מדווח כי טסלה מתמודדת עם אתגרים משפטיים בנוגע למערכת ה-Autopilot שנקשרה לתאונות קטלניות בפלורידה ומדינות רבות אחרות. החברה מואשמת בכך שלא התייחסה למגבלות בטכנולוגיה זו, כך על פי עדויות מהנדסים.
בתביעה נטען כי טסלה לא ביצעה שינויים כלשהם במערכת על פי עדותו של מהנדס החברה כריס פיין בשנת 2021, שטען כי מערכת הטייס האוטומטי לא תוכננה לזהות תנועה חוצה למרות המודעות של החברה לאפשרות זו.
המהנדס ניקלאס גוסטסון סיפק תיאור דומה על הליקוי החמור בתצהיר משנת 2021.
התביעה הוגשה על ידי משפחתו של ג'רמי באנר, בן 50 ואב לשלושה שהפעיל טייס אוטומטי 10 שניות לפני שהמודל 3 שלו התנגש בבטנו של טרקטור-נגרר בשנת 2019.
חקירה של המועצה הלאומית לבטיחות בתחבורה (NTSB) מצאה כי באנר ככל הנראה לא ראה את המשאית חוצה כביש דו-נתיבי בדרכו לעבודה.
לאחר כן הטייס אוטומטי כשל "לראות" את המשאית בזמן.
טסלה נמצאת תחת לחץ משפטי גובר מצד צרכנים, משקיעים, רגולטורים ותובעים פדרליים שתוהים אם החברה הגזימה בהתקדמותה לעבר כלי רכב אוטונומיים במהלך שמונה השנים האחרונות. הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים (NHTSA) חוקרת גם פגמים אפשריים בטייס האוטומטי הקשורים ללפחות 17 מקרי מוות מאז יוני 2021.
המשפט יעמיד את הטענה החוזרת ונשנית של טסלה כי המכוניות שלה הן הבטוחות ביותר שיוצרו אי פעם כשמנגד מומחי טכנולוגיה צפויים להעיד כי מערך השיווק של החברה הרגיע נהגים והעניק להם תחושת ביטחון מזויפת.
אילון מאסק, מנכ"ל טסלה, אינו צד בפרשה לאחר ששופט בפלורידה בשנה שעברה פטר אותו מלתת דין וחשבון בנושא.
אך על פי קטעים מתצהיר משנת 2020 של מנהל תוכנת Autopilot לשעבר של טסלה, כריסטופר "סי ג'יי" מור, המנכ"ל המיליארדר, "מעורב מאוד בהגדרת המוצר" ו"מעורב מאוד בקבלת החלטות מסוימות סביב איך דברים צריכים לעבוד" עם Autopilot.
טסלה טוענת שהיא נהגה בשקיפות לגבי מגבלות הטייס האוטומטי, כולל אתגרים בזיהוי חציית תנועה מול מכוניותיה.
החברה מזהירה במדריך למשתמש ובמסכי הרכב כי על הנהגים להיות ערניים ומוכנים להשתלט על כלי הרכב בכל עת.
התיק אמור להיות מוצג בפני חבר מושבעים במחוז פאלם ביץ', פלורידה.