אמריקן איירליינס תבעה אתר אינטרנט שמתיימר "לחשוף פרצות בתמחור כרטיסי הטיסה כדי לחסוך לכם כסף", בטענה שהאתר עוסק בהונאה.
חברת התעופה אף מאיימת לבטל כרטיסים שנרכשו דרך האתר.
האתר, Skiplagged, מתמקד בטכניקה שנויה במחלוקת בשם skiplagging או טיסה דרך יעד נסתר, הכוללת רכישת כרטיס הכולל טיסת המשך, אך ירידה בשדה התעופה בו יש את עצירת ביניים ודילוג על הטיסה השנייה.
לדוגמה, נוסע שרוצה לטוס לשארלוט עשוי לגלות שזול יותר לקנות כרטיס לניו יורק דרך שארלוט מאשר לקנות טיסה לשארלוט.
הנוסע קונה את הכרטיס הזול יותר לניו יורק אבל פשוט יוצא משדה התעופה בשארלוט במקום לעלות על הטיסה לניו יורק.
"ההתנהלות של Skiplagged מטעה ופוגענית", טענה אמריקן בתביעה פדרלית שהוגשה בפורט וורת'.
"החברה מטעה את הציבור להאמין שלמרות שאין לה סמכות ליצור ולהנפיק חוזה בשמה של אמריקן, איכשהו היא עדיין יכולה להנפיק כרטיס תקף לחלוטין. זה לא ייתכן. כל 'כרטיס' שהונפק על ידי Skiplagged נמצא בסכנת פסילה".
באתר האינטרנט שלה, חברת מכירת הכרטיסים מניו יורק מודה בעובדה ש"אתה עלול להרגיז את חברת התעופה", ומעודדת את המשתמשים להימנע משימוש יתר בטכניקה על אותו נתיב עם אותה חברת תעופה, בפרק זמן קצר.
היא גם מעודדת את המשתמשים לארוז רק תרמיל גב קטן שייכנס מתחת למושב, שמא בדיקת שער תשלח את התיק ליעד הלא רצוי הסופי.
תיקים אחרים כמובן לא באים בחשבון.
האתר גם מזהיר כי תנאי מזג האוויר עלולים להוביל חברת תעופה לשנות את מסלול הטיסה.
Skiplagged מזהירה כי חברות תעופה מסוימות עשויות לבקש הוכחה לטיסה חזרה במהלך הצ'ק-אין: "אם זה קורה לכם, פשוט קנו כרטיס הלוך ושוב ישירות מחברת התעופה ובטלו אותו בהקדם האפשרי לאחר העלייה למטוס".
בתביעתה טוענת אמריקן כי ההטעיה של סקיפלגד כוללת את הצעת האתר לתעריפים זולים יותר:
"רבים מהתעריפים המוצגים באתר האינטרנט של Skiplagged גבוהים יותר ממה שהצרכן היה משלם אם היה פשוט מזמין כרטיס באתר האינטרנט של אמריקן או דרך סוכן מורשה בפועל" טוענת החברה שגם מאשימה את Skiplagged במכירת כרטיסים עבור חברת התעופה ללא אישור:
"לסקיפלגד מעולם לא היה הסכם עם אמריקן ומעולם לא הייתה לה סמכות כלשהי למכור כרטיסים לטיסות אמריקאיות. ואכן, סקיפלגד פיתחה שיטות להשיג באופן בלתי חוקי גישה לכרטיסים ולהציע אותם לצרכנים - כרטיסים הנמצאים בסיכון לפסילה מיידית - שכן רק לסוכן של אמריקן יש סמכות חוקית ליצור חוזה תקף בין צרכן לחברה".
מייסד Skiplagged, אקטארר זמאן, נתבע ב-2014 על ידי יונייטד איירליינס ואורביץ'.
הוא היה אז רק בן 22, הגיע לפשרה עם אורביץ' כאשר התביעה של יונייטד נדחתה לאחר ששופט אמר שלבית המשפט שלו אין סמכות שיפוט בנושא.
זמאן, גייס אז 79,000 דולר במימון המונים כדי לכסות את שכר טרחתו.
דף הבית של Skiplagged, שהפך לימונים חוקיים ללימונדה שיווקית, מתגאה כעת: "הטיסות שלנו כל כך זולות, שיונייטד תבעה אותנו... אבל ניצחנו".