על רקע החששות המתמשכים ממשבר בשוק הנדל"ן המסחרי, הקרנות שחילצו בעבר את סטארט-אפ חללי העבודה המשותפים WeWork בוחנות לפי הדיווחים אפשרויות לצאת לפשיטת רגל.
תמורת תשלום חודשי או יומי, WeWork מאפשרת ללקוחותיה להשתמש בשטחי משרדים במיקומים השונים שלה ברחבי העולם, ומציעה חללי עבודה משותפים או משרדים פרטיים.
בעוד שלחברה הכנסות שנתיות גבוהות משמעותית - 3.245 מיליארד דולר בשנת 2022 - הרי שהייתה זו שנה טעונה במחלוקת.
חשיפת התחייבויות חכירה עתידיות בהיקף של 47 מיליארד דולר ב-2019 על רקע ניסיון כושל לצאת להנפקה הובילה לסערת דאגה וביקורת מצד משקיעים ואנליסטים.
תעלוליו של המנכ"ל הידוע לשמצה אדם נוימן הוסיפו שמן למדורה.
כעת, גוברים החששות לגבי סיכויי ההישרדות של החברה על רקע השפל בשוק הנדל"ן המסחרי.
ונראה כי הנושים של WeWork שוקלים כעת פשיטת רגל של צ'פטר 11 עבור החברה.
הדברים באים על רקע דיווח הוול סטריט ג'ורנל כי WeWork העלתה ספקות לגבי יכולתה להישאר פעילה לפני מספר שבועות.
בינתיים מנהלי קרנות, כולל בלאקרוק, קינג סטריט קפיטל ובריגייד קפיטל, מנהלים שיחות ראשוניות על אפשרויות הארגון מחדש של החברה וציינו כי יתמכו בתוכנית של WeWork להגיש בקשה לפשיטת רגל - צ'פטר 11.
מנהלי הקרנות הפכו לכמה מהמשקיעים החשובים ביותר של WeWork לאחר שהלוו לחברה חוב חדש של 1.2 מיליארד דולר במארס, המהווים כ-50% מהחוב לטווח ארוך של החברה, על פי מסמכים ציבוריים.
המנהל הזמני של WeWork, דיוויד טולי, אמר בראיון כי החברה מבקשת להימנע מהגשת בקשה לצ'פטר 11 על ידי משא ומתן עם בעלי בתים והפחתת עלות שכר הדירה שלה.
WeWork, שהייתה בעבר סטארט-אפ הטכנולוגיה בעל השווי הגבוה ביותר בעולם, עם שווי מדהים של 47 מיליארד דולר, מחזיקה כיום 205 מיליון דולר במזומן בהישג יד, לפי דו"חות ניירות ערך, לאחר שהוציאה 530 מיליון דולר בששת החודשים הראשונים של 2023.
המייסד הישראלי של החברה, אחיה של הדוגמנית עדי נוימן, אדם נוימן כבר אינו בעל עניין מרכזי בחברה לאחר השתלטותה של סופטבנק היפנית על החברה.