עובדי מערכת הבריאות במאות בתי חולים ומתקנים רפואיים של קייזר פרמננטה ברחבי ארה"ב עזבו הבוקר (רביעי) את עבודתם, בניסיון להגביר את הלחץ על מעסיקיהם לתקן את המחסור בכוח אדם שהחמיר מאז תחילת מגפת הקורונה.
יותר מ-75,000 עובדים - כולל אחיות, טכנאי מחלקות חירום, רוקחים ומאות אחרים - פתחו בשביתה בקליפורניה, קולורדו, וושינגטון, אורגון, וירג'יניה וושינגטון הבירה.
זוהי שביתת הבריאות הגדולה ביותר בהיסטוריה.
קייזר, שהמטה שלה נמצא באוקלנד, קליפורניה, היא אחת מספקיות שירותי הבריאות ללא מטרות רווח הגדולות ביותר בארצות הברית, המשרתת כמעט 13 מיליון מטופלים.
רוב עובדי קייזר ישבתו במשך שלושה ימים, עד שבת בבוקר, למעט אלה בווירג'יניה ובוושינגטון הבירה, שישבתו במשך 24 שעות.
ספקית שירותי הבריאות אמרה כי בתי החולים ומחלקות החירום יישארו פתוחים לאורך כל השביתה, ויאוישו על ידי רופאים ואנשי צוות אחרים. החברה מסרה כי היא קולטת אנשי מקצוע שישרתו בתפקידי טיפול נמרץ במהלך השביתה.
קייזר הזהירה את החולים כי שירותים שאינם שירותי חירום עשויים להשתנות. כמו כן הורחבו שירותי בתי המרקחרת כדי שרשת בתי המרקחת של קייזר תכלול בתי מרקחת קהילתיים, זאת במטרה להבטיח שחולים יוכלו לגשת לתרופות במקרה שבתי מרקחת במרפאות חוץ ייסגרו זמנית. בתי המרקחת בבתי החולים של קייזר יישארו פתוחים.
עובדי קייזר מהווים את הקבוצה האחרונה של עובדים חיוניים ששובתים במחאה על תנאי עבודה ושכר השנה, זאת אחרי התסריטאים ההוליוודיים והשביתה המתמשכת של עובדי הרכב המאוחדים.
השביתה נובעת ממשבר מחסור בכוח אדם, שלטענת העובדים הוביל לתנאי עבודה קשים שמקשים יותר ויותר על שימור עובדי קייזר, ובמקביל מובילים להידרדרות באיכות הטיפול במטופלים.
"עובדי מערכת הבריאות בוחרים במקצוע הזה כי זו תשוקה עבורם. זו שליחות", אמרה קרוליין לוקאס, מנכ"לית קואליציית האיגודים המקצועיים של קייזר פרמננטה. "ואנשים לא מרגישים בנוח להישאר במקומות עבודה שבהם הם לא מרגישים שהם יכולים לתת את הטיפול הטוב ביותר האפשרי למטופלים".
האיגודים טוענים כי קייזר נקטה בפרקטיקות עבודה לא הוגנות בכך שסירבה להתמקח בתום לב כדי לפתור את משבר כוח האדם. קייזר מכחישה את הטענות הללו.
קייזר מצידה ביקשה מהעובדים לדחות את הקריאות לשבות כדי למנוע פגיעה בחולים.
אבל עובדים כמו ברוק אל-אמין, שעובדת בקייזר כבר 21 שנה, אומרים שהטיפול בחולים סובל בשל מחסור בכוח אדם. מטרת השביתה היא להפעיל לחץ על קייזר לשפר את הטיפול בחולים בטווח הארוך.
"אני לא רוצה לשבות", אמרה אל-אמין, "אבל אני מרגישה שקייזר כבר מאכזבת את המטופלים שלנו - הם כבר מאכזבים את העובדים".
ההסכם הקיבוצי עם העובדים המיוצגים על ידי קואליציית איגודים פג ב-30 בספטמבר. נכון לעתה האיגודים וראשי קייזר רחוקים אחד מהשני בנקודות מפתח בולטות, כולל שכר, למרות התקדמות בנושאים כמו מיקור חוץ והגנות קבלנות משנה.
שני הצדדים הגיעו להסכמה טנטטיבית ביום שני על העלאה של 40% לקרן השתלמות, שתתמוך בהכשרה נוספת לעובדים.
אבל הקואליציה דורשת העלאה של כמעט 25% בשכר לכל חבריה לצד הטבות טובות כמו כיסוי רפואי לגמלאים. עם שכר ותנאי עבודה טובים יותר, אומרים האיגודים, יותר אנשים יקבלו תמריץ להישאר בקייזר. מה שגם ימשוך עובדים חדשים יותר - שיסייעו להקל על המחסור בכוח אדם.
עד כה השיבה קייזר בהעלאות שנעו בין 12.5% ל-16% בארבע שנים. קייזר גם אמרה בהצהרה כי היא קרובה להגיע ליעד שלה לגייס 10,000 אנשים נוספים בתפקידי איגוד עד סוף 2023 כדי לאייש משרות פנויות.