המגזר הארגוני והתאגידי ברחבי העולם נפגע מגל פשיטות רגל המתרחשות בקצב דו ספרתי שלא נראה מזה עשרות שנים, כך דיווח ה"פייננשל טיימס" ביום שני, תוך ציטוט נתונים מוצלבים ממשרדי הסטטיסטיקה הלאומיים ברחבי העולם.
(צילום: RBC)
חדלות פירעון עסקית בארה"ב ראתה זינוק משנה לשנה של 30% ב-12 החודשים שעד ספטמבר, בעוד שבגרמניה, הכלכלה הגדולה באיחוד האירופי, מספר פשיטות הרגל המדווחות גדל ב-25% מינואר עד ספטמבר בהשוואה לתקופה המקבילה שלפני שנה. ברחבי האיחוד האירופי, מספר החברות שהופסקה פעילותן גדל ב-13% בתשעת החודשים שעד ספטמבר משנה לשנה, והנתון באיחוד מגיע לשיא של כשמונה שנים.
באוקטובר, צרפת, הולנד ויפן חוו את מספר פשיטות הרגל שלהן גדל ביותר מ-30% לעומת אותו חודש לפני שנה.
קבוצת המדינות העשירות של ה-OECD דיווחה לאחרונה כי בחלק מהמדינות החברות, כולל המדינות הנורדיות דנמרק, שוודיה ופינלנד, שיעורי פשיטת הרגל אף עלו על הרמות שנרשמו במהלך המשבר הפיננסי העולמי של 2008.
גם באי הבריטי - אנגליה ווילס חוו חדלות פירעון שהגיעה לרמה הגבוהה ביותר מאז 2009, בין ינואר לספטמבר של השנה הנוכחית.
המגמה ניזונה מאוד על ידי שיעורי מפתח גבוהים יותר במגזר ההלוואות והאשראי, כמו גם מחיסול עצמי של 'חברות זומביות', אשר עברו את עידן הקורונה רק הודות לתמיכה ממשלתית, אמר ניל שירינג, כלכלן ראשי בקפיטל אקונומיקס, ל-FT.
במקביל ,תוכניות תמיכה ממשלתיות מסיביות לחברות ולמשקי בית במהלך המגיפה נסגרו ברובן נכון לעתה, בעוד שהבנקים המרכזיים מעלים שוב ושוב את הריבית בניסיון לאלף את האינפלציה המתפתחת.
לדברי מומחה אחד ששוחח עם ה'טיימס', המגמה צפויה להימשך שכן עסקים רבים יצטרכו למחזר חובות בשיעורים גבוהים יותר בחודשים הקרובים, על רקע העובדה שעליות הריבית של הבנקים המרכזיים צפויות להגיע לשיא.