היואן הסיני עקף את הין היפני והפך למטבע הרביעי בהיקף שימושו על פי ערך התשלומים הגלובליים לראשונה מזה כמעט שנתיים - כך על פי האגודה לטלקומוניקציה פיננסית בין-בנקאית עולמית (SWIFT).
חלקו של היואן כמטבע עולמי טיפס ל-4.61% בנובמבר מ-3.6% בחודש הקודם, לפי נתונים שאספה סוויפט ושפורסמו ביום חמישי.
חלקו של הין היפני, הגיע לכ-3.41% מסך התשלומים בנובמבר, לעומת 3.91% חודש קודם לכן.
(צילום: gtreview.com)
הודות לפיחות החד שלו במהלך 2023, היואן נמצא במגמת עלייה מתמדת לאורך 2023, לאחר שהחל את השנה עם נתח של כ-1.91% מסך התשלומים.
בינתיים, הדולר האמריקאי שומר על הדומיננטיות שלו בהיקף התשלומים הגלובליים עם נתח של כ-47.08% בנובמבר.
אחריו נמצא האירו, ששימש לכ-22.95% מהתשלומים העולמיים, והפאונד הבריטי, שחלקו עמד על כ-7.15%.
בעוד סין מגבירה את מאמציה להרחיב את השימוש ביואן בעסקאות חוצות גבולות כחלופה לדולר האמריקאי, היא השיגה עד כה הצלחה מוגבלת מאוד בשל חומת האש הבלתי חדירה של חשבונות ההון של המדינה, מה שאומר שהיואן לעולם לא יוכל לצוף באמת (ואם כן, צפו כיצד עשרות טריליונים בחסכונות יציפו מיד את שאר העולם, לאחר פיחות מאסיבי כמובן בערך המטבע).
כדי להתגבר על מגבלותיו הטבעיות של היואן, סין מעודדת מדינות אחרות להסדיר סחר והשקעות במטבע הסיני (דבר שרוסיה חותרת אליו בחודשים האחרונים), ומקימה בנקים לסליקה ביואן ברחבי העולם כדי לספק מענה להסדרי יואן חוצי גבולות.
היואן מדורג במקום החמישי מזה מספר שנים בסך התשלומים העולמיים. הוא תפס זמנית את המקום הרביעי למשך חודשיים בין דצמבר 2021 לינואר 2022, אך ירד חזרה למקום החמישי בחודש לאחר מכן, שם נותר עד החודש.
בנובמבר, היואן גם עקף במפתיע את האירו כמטבע השני בשימוש בשוק מימון הסחר העולמי, לפי נתוני סוויפט.
המעקב של סוויפט אחר היואן מחשב נתונים על בסיס סוגי הודעות המוחלפים בין מוסדות פיננסיים באמצעות המערכת, כך שהוא אינו משקף את השוק הפיננסי כולו, ציין האיגוד בדו"ח שלו.