כבר דובר רבות על המצב הרע של הקמעונאים ברחבי ארצות הברית, זאת בשל סיבות שונות ומגוונות הקשורות לחשש ממיתון, מכת גניבות מתמשכת ושוברת שיאים – והעובדה שהלקוחות פשוט מעדיפים לרכוש באינטרנט מאשר לצאת לשופינג. לכן, רבים החליטו לסגור סניפים או שאף נאלצו לפשוט רגל.
מוקדם יותר השנה, למשל, 'טארגט' אמרה שהיא מפסידה עד 500 מיליון דולר בשנה בגלל גניבות, והיא צפויה לסגור 13 סניפים.
'וולמארט' המתחרה הודיעה תפסיק את פעילותן של 22 חנויות בשמונה מדינות, כולל פלורידה, אילינוי, וושינגטון, טקסס, הוואי ועוד. המנכ"ל דאג מקמיליון אמר לפני כשנה כי כמות הגניבות מהחנויות שוברת שיאים והפכה לגורם מרכזי בירידה בביצועים הכלכליים.
(צילום: Getty Images)
אבל חברות ענק אחרות סבלו ממכה קשה בהרבה.
בתחילת 2023, החברה Bed Bath & Beyond הדישה בקשה לפשיטת רגל, ועד ה-30 ביוני נסגרו 869 החנויות שלה. הקניין הרוחני של המותג נקנה על ידי Overstock.com בסכום של 21.6 מיליון דולר, אך ימשיך לפעול רק באופן דיגיטלי.
מנכ"לית החברה CVS, קארן לינץ', אמרה מוקדם יותר השנה שהיא מתכננת לסגור 900 חנויות בפריסה ארצית עד סוף שנת 2026, כאשר לפחות 300 חנויות ייסגרו מדי שנה – ובכך מאות יאבדו את עבודתם.
חברת פוט לוקר הודיעה על הכוונה לסגור עד 420 חנויות אשר מציגות ביצועים נמוכים. עוד 125 סניפים של חברת הבת Champ Sports ייסגרו גם הם, מה משביא למספר כולל של 545 חנויות שייסגרו.
החברה מסרה כי המהלך יאפשר לה להציג רעיונות חדשים ולהגדיל את ההכנסות השנתיות שלה במיליארדי דולרים.
באוקטובר האחרון, רייט אייד הגישה בקשה לסגירת 154 חנויות בזמן שהיא נמצאת בהליך פשיטת רגל. לרשת שבסיסה בפילדלפיה, היו בעבר כ-2,100 סניפים בכל רחבי ארצות הברית, אך כיום היא עומדת בפני יותר מ-3.3 מיליארד דולר בחובות ולמעלה מאלף תביעות פדרליות על תפקידה לכאורה במגפת האופיואידים.
כוחה של 'טארגט' עדיין גדול, אך גם היא הודיעה על סגירת 13 סניפים. 'וולמארט' המתחרה הודיעה תפסיק את פעילותן של 22 חנויות בשמונה מדינות, כולל פלורידה, אילינוי, וושינגטון, טקסס, הוואי ועוד.