ענקית הטכנולוגיה האמריקאית גוגל, הסכימה ליישב תביעה ייצוגית שהוגשה בשנת 2020, בטענה שדפדפן 'כרום' שלה עקב בסתר אחר פעילות האינטרנט של מיליוני אנשים, גם כאשר השתמשו בהגדרת 'גלישה בסתר', כך דיווחה רויטרס ביום חמישי.
התביעה, שהוגשה במחוז הצפוני של קליפורניה, האשימה את ענקית הטכנולוגיה בכך שהמשיכה "לעקוב, לאסוף ולזהות נתוני גלישה בזמן אמת" כאשר משתמשים חשבו שהם מבצעים את הגלישה שלהם באופן פרטי. התובעים טענו כי אתרים המשתמשים באנליטיקה של גוגל אספו מידע מדפדפנים במצב 'גלישה בסתר', כולל תוכן דפי אינטרנט, נתוני מכשירים, וכתובות IP.
התובעים טענו כי הדבר הפך את גוגל ל"אוצר ידע בלתי ניתן להסבר" שאיפשר לחברה ללמוד על חבריהם, תחביביהם, המאכלים האהובים עליהם, הרגלי הקניות שלהם ו"דברים שעלולים להיות מביכים".
הם גם האשימו את גוגל בכך שלקחה את פעילות הגלישה הפרטית של משתמשי כרום ושייכה אותה לפרופיל המשתמש הקיים שלהם.
בחודש אוגוסט דחתה השופטת המחוזית איבון גונזלס רוג'רס את בקשת גוגל לדחיית התביעה, וציינה כי החברה מעולם לא חשפה בפני משתמשיה כי איסוף הנתונים נמשך גם בעת שימוש במצב פרטי.
"הבקשה של גוגל נשענת על הרעיון שהתובעים הסכימו לכך שגוגל תאסוף את הנתונים שלהם בזמן שהם גלשו במצב פרטי". רוג'רס פסקה.
"מכיוון שגוגל מעולם לא אמרה במפורש למשתמשים שהיא עושה זאת, בית המשפט לא יכול לקבוע כעניין של חוק שהמשתמשים הסכימו במפורש לאיסוף הנתונים המדובר".
התביעה, שהוגשה על ידי תושב פלורידה וויליאם בייט ותושבי קליפורניה צ'סום בראון ומריה נגוין, מכסה "מיליונים" של משתמשי גוגל מאז יוני 2016.
על פי ההודעה שהוגשה בתחילת השבוע, גוגל והתובעים הגיעו להסדר ראשוני שיביא לדחיית התביעה.
תנאי הפשרה לא נחשפו, אך לפי רויטרס, עורכי הדין אמרו כי הסכימו למסמך עקרונות מחייב באמצעות גישור, והם צפויים להציג הסדר רשמי לאישור בית המשפט עד 24 בפברואר 2024.