כבלים תת-ימיים בים האדום נפגעו קשות וגרמו להפרעה "משמעותית" לרשתות התקשורת העולמיות, כך על פי דיווח של רשת CNN.
למרות שלא ברור בוודאות כיצד נפגעו, גורמים ממשלתיים בתימן הזהירו כי המורדים החות'ים הם אשר שיבשו את פעילות הכבלים התת-ימיים ואילצו ספקיות אינטרנט לבצע הסטה של עד כ-25% מתעבורת האינטרנט שבין אסיה, אירופה והמזרח התיכון.
קבוצת הטרור הנתמכת על ידי איראן תוקפת ספינות מסחריות בים האדום מאז נובמבר ומאלצת אותן לבצע ניתוח מחדש - ובכך פעילות זאת מעלה את מחירי המשלוחים ביותר מ-600%.
מנהיג המורדים בתימן, עבד אל מאלכ אל-חות'י, הכחיש את ההאשמות - "אין לנו שום כוונה להתמקד בכבלים המספקים אינטרנט למדינות באזור", אמר.
ממשלת תימן טענה מאז - מבלי להציע ראיות כלשהן - שיחידות צבא ארה"ב ובריטניה הפועלות באזור עלולות אף הן לעמוד מאחורי הנזק.
חברת, HGC Global Communications, אחת מספקיות ה-Wi-Fi הגדולות בהונג קונג, מסרה שכ-4 מתוך 15 מהכבלים שלה בים האדום כבר נחתכו, במה שגרם להפרעה "משמעותית" לגלישה.
בין הרשתות המושפעות ניתן למנות את 'אסיה-אפריקה-אירופה 1' (AAE-1), מערכת כבלים באורך של יותר מ-15,500 מייל המחברת את דרום מזרח אסיה לאירופה דרך מצרים.
גם 'שער אירופה הודו' (EIG) המחבר בין אירופה, המזרח התיכון והודו, ניזוק.
רוב חברות הטלקום הגדולות מסתמכות על מספר כבלים תת-ימיים המאפשרים לנתב מחדש את התנועה ולהבטיח שירות ללא הפרעה.
בשנים האחרונות, ענקיות טכנולוגיה אמריקאיות כמו מיקרוסופט ו-Meta, יצרו יחד ומימנו כבל מהיר, בשם MAREA, שמתפתל דרך האוקיינוס האטלנטי, מווירג'יניה ביץ', וושינגטון ועד בילבואה, ספרד.
לגוגל יש גם כן בעלות על שבעה כבלים תת ימיים בעוד שאמזון היא רוכשת הקיבולת העיקרית של כבל בשם Hawaiki, כך לפי חברת הנתונים של תעשיית הטלקום TeleGeography.
חשוב לציין כי אף אחת מהחברות לא הושפעה משיבושי השירות שבוצעו בים האדום.