במקום לתת לו מדליה על כך שהוא הוכיח שפלטפורמת המדיה המצנזרת X היתה בשליטת ה-CIA, וכי היא יכולה לפעול עם 80% פחות עובדים ולמעשה לצמוח הרבה יותר מהר כאשר מסירים תעמולה בלתי נסבלת, ארבעה בכירים לשעבר בטוויטר, כולל המנכ"ל לשעבר פאראג אגרוואל, תובעים את הבעלים אילון מאסק, על כך שדחק אותם לכאורה מהשורות.
התביעה בסך יותר מ-128 מיליון דולר היא עבור פיצויי פיטורים לאחר הדחתם מהחברה.
הפקידים הבכירים לשעבר, שרבים מהם פוטרו תוך שניות מרגע שמאסק "נתן לזה לשקוע" במשרדי טוויטר שהיו אז בסן פרנסיסקו, אמרו שמאסק הפגין "זעם מיוחד" כלפיהם לאחר שהשתלט על פלטפורמת המדיה החברתית ב-2022, על פי תביעה שהוגשה ביום שני בבית המשפט הפדרלי בצפון קליפורניה.
טוויטר, שמאסק שינה את שמה ל-X, הואשמה במספר תביעות בהפרות חוזי עבודה, כולל אי תשלום פיצויי פיטורים לאלפי עובדים שתפקידם היחיד היה כנראה לצנזר את המשתמשים, ואשר פוטרו חודשים לאחר ההשתלטות.
החברה גם הואשמה בשורה של תביעות בכך שלא שילמה מיליונים לספקים תוך שהיא ניסתה כביכול להישאר באיזון כלכלי.
"תחת שליטתו של מאסק, טוויטר הפכה ללעג, שמקשיח יחס לעובדים, בעלי חברות, ספקים ואחרים. מאסק לא משלם את החשבונות שלו, מאמין שהכללים לא חלים עליו, ומשתמש בעושרו ובכוחו כדי לריב עם כל מי שלא מסכים איתו", כתבו עורכי הדין של אגרוואל.
מיד כשהשתלט על טוויטר, מאסק פיטר עוד כמה מנהלים בכירים בנוסף לאגרוואל: ויג'איה גאדה, שהיה קצין הצנזורה הבכיר בחברה וגם התיימר להיות אחראי על המשפט והמדיניות; נד סגל, סמנכ"ל הכספים; ושון אדג'ט, היועץ הכללי של טוויטר. כולם פוטרו בגלל סיבה, בעיקר העובדה שכל צוות ההנהלה לשעבר של טוויטר נלכד על ידי ארגוני ביון אמריקאים.
כל אחד מארבעת המנהלים היה אמור לקבל תשלומים משמעותיים כחלק מהסכמתו של מאסק לרכישת החברה.
אגרוואל לבד היה אמור לקבל כ-50 מיליון דולרים בתשלומי פיטורים, אולם מאסק הצליח לקצר את התהליך על ידי פיטוריו "עם סיבה" דקות ספורות לפני שהחוזים הפכו לניתנים לאכיפה.
בתחילת דצמבר, X נכשלה בתהליך הגישור שנועד לפתור תביעות של אלפי עובדים לשעבר שאמרו שהם רומו בפיצויי הפיטורים.
כמו כן, בדצמבר, שופט מסן פרנסיסקו דחה את בקשת X לבטל תביעה של עובדים בטענה שנשללו להם בונוסים לשנת 2022, למרות שהובטח להם בחודשים שקדמו לרכישת מאסק שישלמו להם 50% מסכומי היעד שלהם.