ימים ספורים לאחר ש'גולדמן זאקס' הסיר את אפל מ"רשימת הבטוחים", וחברת Evercore ISI הורידה את אפל מרשימת "הביצועים הטקטיים" שלה לאחר ששני הבנקים ציינו חששות גוברים לגבי האטה במכירות האייפון (במיוחד כאשר הצרות הכלכליות של סין החמירו), דו"ח חדש מראה שמכירות האייפון בסין קרסו.
נתונים חדשים של Counterpoint Research, שצוטטו לראשונה על ידי בלומברג, מראים שמכירות האייפון בסין צנחו בכ-24% מדהימים במהלך ששת השבועות הראשונים של השנה.
הדו"ח מעורר חששות לגבי ירידה בביקוש לאייפון בשוק הסמארטפונים החשוב בעולם.
נקודת הנגד מראה כי שוק הסמארטפונים הכולל של סין הצטמצם ב-7% בששת השבועות הראשונים של השנה כאשר מעניין לציין כי Vivo שבסיסה בדונגגוואן נהנתה מהנתח הגדול של מכירות במעצמה המזרחית.
בשבוע שעבר, בלומברג דיווחה כי מכשירי ה-iPhone 15 Pro Max תומחרו באתר 'Tmall' של עליבאבא, בכ-1,300 יואן (180 דולרים בלבד) פחות מהמחיר הקמעונאי המוצע, מה שמצביע על הנחה גדולה בניסיון לעורר ביקוש.
ה-iPhone 15 לא היה פופולרי בסין מאז השיקה Huawei, את ה-Mate Pro 60 שלה באוגוסט האחרון.
Huawei הקשתה על אפל מאז הופעת הבכורה המפתיעה של ה-Mate 60 Pro, שגרר גל 'קניות פטריוטיות' ולקח נתח ממכירות החברה האמריקאית.
היצרנית הסינית זינקה לפתע לנתח שוק של כ-16.5% בסין בששת השבועות הראשונים של השנה, לעומת 9.4% שהחזיקה לפני כן.
החברה שהתפצלה מ-Huawei ב-2020, חברת Honor Device, הפכה ליצרנית הגדולה היחידה שראתה גידול במכירת יחידות בתקופה הזו - גידול של כ-2%, זאת בזמן שאפל ירדה מתחת ל-16% מנתח השוק, לעומת 19% לפני כשנה.
"למרות הירידה באמון הצרכנים, השיפורים של Huawei בייצור המכשירים איפשרו לחברה לעמוד בביקוש לסדרת ה-Mate 60 הפופולרית שלה", אמר האנליסט איוון לאם.
"השנה הקודמת הייתה מדכאת, אבל מבחינת אפל, יש מקום לנוע בטווח הקצר. המבצעים האגרסיביים לפני יום האישה הם רק דוגמה אחת".
בהערה נפרדת, האנליסט של IDC וויל וונג הזהיר כי: "אפל מדביקה את מגמת ה'דפלציה' של סין", אך מתעקש כי היא "תנסה להגביר את הביקוש למכשירי אייפון".
אזהרות האנליסטים האחרונות, לצד חדשות על הנחות, והנתונים ההולכים וגדלים המראים על האטה בשימוש באייפון התממשו ושלחו את המניות מטה עם ירידה של כ-2% במסחר טרום השוק בניו יורק.
אפל גם מפגרת אחר הביצועים של קבוצת המניות הידועה כ'7 המופלאים'.