עיריית לונג ביץ' שבמחוז לוס אנג'לס תתחיל להטיל קנסות ואף לעצור חסרי בית כדי להילחם במחנות ה"בעייתיים" ביותר שלה, אמרו פקידי העיר.
ההחלטה הגיעה לאחר שבית המשפט העליון פסק, ברוב של 6 נגד 3, שערים יכולות לאסור על אנשים לישון ולהקים מחנות במקומות ציבוריים ולעצור אותם – אפילו בהיעדר מקלטים ציבוריים – ולבטל החלטות של בתי משפט נמוכים יותר שקבעו כי הפרקטיקה הזו היא עינוי ועונש יוצא דופן תחת התיקון השמיני, אם לאדם אין מקום אחר לישון.
לאחר החלטת בית המשפט העליון ביוני, מושל קליפורניה הדמוקרטי גווין ניוסום הוציא הנחיה שמזמינה פקידי מדינה לפנות מחנות של הומלסים. בתחילת החודש, ניוסום יצא לרחובות כדי לנקות אשפה שנותרה ממחנות של חסרי בית.
כעת, לונג ביץ' היא הרשות המקומית האחרונה שהודיעה על כוונתה לעקוב אחרי ההוראה הזו.
הודעת פינוי שנזרקה לפח בלונג ביץ' (צילום: Getty Images)
"מנגנון האכיפה הזה ישמש ככלי נוסף כאשר זה רלוונטי, תוך המשך ליישם גישה ממוקדת-אדם לטיפול בבעיית חסרי הבית", הודיעה טרזה צ'נדלר, סגנית מנהל העיר לונג ביץ', בשבוע שעבר.
פקידי העיר אמרו שהם מתכננים להתמקד במחנות שמהווים איום ציבורי או חוסמות גישה לספריות, חופים ופארקים, לפי ההודעה. הם גם יפעלו בצורה קשיחה יותר מול מחנות שבהן אנשים סירבו פעם אחר פעם לקבל הצעות למקלט.
צוותי עבודות ציבוריות של העיר הגיבו ל-3,200 מחנות בשנה האחרונה. אך פקידי העיר לא חשפו את עלות הקנסות או את כמות זמן המאסר שאלו יתעלמו מהקנסות עשויים להיתקל בה.
מומחי משפט מקליפורניה ששוחחו עם 'פוקס ניוז' הביעו תקווה, אך לא היו משוכנעים שהצו החדש ישנה משהו.
"הרעיון שהם יכלאו אנשים על כך שהם הומלסים הוא מצחיק", אמר עורך הדין הפלילי דיוויד ווהל. "במחוז לוס אנג'לס שם ממוקמים המחנות האלה, היו לי לקוחות שנידונו בתיקי פלילים ל-120 ימי מאסר, והם שוחררו כבר ביום הבא".
"הצפיפות בכלאות של מחוז לוס אנג'לס כל כך גדולה שאף אחד לא ייכלא בגלל שהוא חסר בית", הוא אמר, והוסיף: "כשהקנסות האלה לא ישולמו, מה אתם הולכים לעשות?".
עורך הדין לזכויות אזרח ליאו טרל תהה לגביו מניעיו של ניוסום בהוצאת הצו המנהלי.
"אני מספיק זקן כדי לזכור שלגווין ניוסום היה תוכנית להתמודד עם בעיית ההומלסים; זה היה ב-2008", הוא אמר ל'פוקס ניוז'. "אז למה עכשיו? האם זה בגלל שנת בחירות?".