טראמפ הטיל מכס של 10 אחוזים על יבוא מכמעט כל מדינה בעולם, ושיעורים גבוהים יותר על סחורות המגיעות מכ-60 מדינות ספציפיות. המשמעות היא שמוצרים שארה"ב מייבאת בדרך כלל מווייטנאם, כמו בגדים ונעליים, יהיו כפופים למס חדש של 46 אחוזים, בעוד שסחורות מקולומביה, כמו פרחים, יראו מס חדש נמוך יותר של 10 אחוזים. יבוא ממקסיקו, כמו אבוקדו, לא יוטל עליו מס חדש כלל.

מוצרי אלקטרוניקה וביגוד עומדים בחזית המחירים העולים; מוצרים ממקסיקו וקנדה יישארו זולים יחסית
"אין דרך שזה ייספג על ידי החברות בלבד," אמר מייקל פירס, סגן הכלכלן הראשי של ארה"ב באוקספורד אקונומיקס. "זה יורגש על ידי הצרכנים."
על פי ניתוח של הוושינגטון פוסט של נתוני סחר בינלאומי מלשכת המפקד, הרוב המכריע של מוצרי הצריכה – כמעט 80 אחוזים – המיובאים לארצות הברית יהיו כפופים למכסים של לפחות 20 אחוזים.
קנדה ומקסיקו לא נכללו בסבב האחרון של המכסים, אם כי מס של 25 אחוזים הוטל מוקדם יותר השנה על חלק מהסחורות שהן מייצאות לארצות הברית. "אני חושב שמקסיקו נושמת לרווחה," אמר מייקל קמוניז, נשיא ומנכ"ל אסטרטגיות מונרך גלובל, המייעצת לעסקים בסחר בינלאומי.
מקסיקו וקנדה הן שותפות הסחר הגדולות ביותר של ארצות הברית למזון, ויבוא יכול להימנע ממכסים לחלוטין אם הוא עומד בהסכם ארה"ב-מקסיקו-קנדה (USMCA). עם זאת, מומחים צופים שמחירי המזון יעלו במידת מה עם המכסים החדשים.
"השורה התחתונה היא, זה אכן מביא ליותר אינפלציה," אמר טום ביילי, אנליסט בכיר למזון צרכני בבנק רבובנק.
מחיריהם של מוצרי מזון מחלקים אחרים של העולם, כמו תה מווייטנאם, עלולים לעלות הרבה יותר בחדות עם שיעורי המס הגבוהים. "חלק מהקמעונאים עשויים פשוט לתלות שלט לצרכנים בחנויות ולומר, 'מחיר פלוס מכס'," אמרה ג'ודי גיינס, נשיאת חברת הייעוץ ג'יי גיינס קונסלטינג, העובדת עם תעשיות המזון והחקלאות.
ביילי הזהיר כי המחירים לא יעלו בדיוק בהתאם לאחוז המכסים – מכס של 46 אחוזים אינו אומר שהמוצר הסופי יעלה ב-46 אחוזים. עליות בפועל על מוצרים מוגמרים צפויות להיות נמוכות הרבה יותר מכיוון שחלק מעלות המוצר נובע מההפצה והתפעול בארצות הברית.
מדינות באסיה עומדות בפני כמה מהשיעורים הגבוהים ביותר, כולל סחורות מסין, עם מכסים של לפחות 54 אחוזים, וסחורות מווייטנאם, עם מס חדש של 46 אחוזים. זה בוודאי יוביל למחירים גבוהים יותר עבור מכשירי אלקטרוניקה כמו טלפונים, מחשבים וקונסולות משחקי וידאו, שלעתים קרובות מיובאים מהיבשת. המכס שהוטל על סחורות מסין עשוי להוסיף כ-250 דולר או יותר לעלות של אייפון בשווי 1,000 דולר, אם כי עדיין לא ברור כמה מעלויות המכס יופיעו במחירי התווית לצרכן.
איגוד תעשיית האופנה של ארצות הברית אמר בהצהרה כי הוא "מאוכזב" מכך שממשל טראמפ הטיל מכסים על שותפי הסחר של התעשייה. רוב הבגדים הנמכרים בארה"ב מיובאים מחו"ל, ואפילו בגדים המיוצרים במדינה לעתים קרובות מסתמכים על בדים וחוטים המובאים ממדינות אחרות, אמר שנג לו, פרופסור ללימודי אופנה והלבשה באוניברסיטת דלוור.
מלבד תשלום המכסים החדשים, חברות ההלבשה עלולות גם להתמודד עם נסיגה מצד הצרכנים, כאשר אנשים הופכים זהירים יותר לגבי מצבם הפיננסי האישי. "אם הצרכנים לא מרגישים בטוחים לגבי התחזית הפיננסית שלהם, הם עשויים להפסיק לקנות בגדים," אמר לו.
ניתוח של הוושינגטון פוסט מתבסס על נתוני סחר בינלאומי לשנת 2024 מלשכת המפקד, המפרסמת נתונים חודשיים על ערך הסחורות המיובאות לארצות הברית. הניתוח נסמך על מערכת סיווג "שימוש סופי" המתמקדת בתועלת הסופית של הסחורה במקום במאפייניה. מוצרים פרמצבטיים ואופנועים אינם כלולים בניתוח.
קטגוריית הטלפונים הסלולריים, מכשירי בריאות ואחרים כוללת בעיקר טלפונים סלולריים, אך גם מוצרים רבים הנעים ממכשירי שמיעה, קוצבי לב ומדי חום ועד מזוודות, אלבומי תמונות ומזרני מים.
בסופו של דבר, הצרכנים האמריקאים הם אלה שיספגו את מרבית השפעות המכסים החדשים. המכסים מיועדים להגן על התעשייה האמריקאית ולעודד ייצור מקומי, אך בטווח הקצר הם צפויים להעלות את המחירים ולהגביר את האינפלציה, במיוחד עבור מוצרים כמו אלקטרוניקה וביגוד שבהם ארה"ב תלויה מאוד ביבוא. הצרכנים יצטרכו להסתגל למציאות חדשה של קניות שעלולה להיות יקרה יותר, במיוחד עבור מוצרים המיובאים ממדינות שנפגעו מהמכסים הגבוהים ביותר.