בשוק עבודה המאופיין באי-ודאות כלכלית, מעסיקים מתעלמים ממועמדים למשרות בשיעורים גבוהים מבעבר, כך עולה מסקר חדש של חברת Criteria Corp. לפי הסקר, כ-48% ממחפשי העבודה דיווחו כי מעסיק התעלם מהם בשנה החולפת, בהשוואה ל-38% בשנה שקדמה לה.
מומחים מייחסים את העלייה בתופעה למספר גורמים. יועץ משאבי אנוש, בריאן דריסקול, טוען כי חברות רואות את תהליך הגיוס כחד-צדדי: "הן מצפות למקצועיות, סבלנות ותגובות מהירות מהמועמדים, אך נעלמות ללא עקבות ברגע שלא נוח להן להגיב."
מעסיקים עושים 'גוסטינג' למחפשי עבודה
קווין תומפסון, מנכ"ל 9i Capital Group, מייחס את העלייה בתופעה למצב הכלכלי. לדבריו, חברות אינן בטוחות לאיזה כיוון הכלכלה צועדת ולכן הקפיאו את תהליכי הגיוס. עם זאת, הן ממשיכות לקבל מועמדויות כדי לנצל הזדמנויות לגיוס מועמדים מצטיינים.
גורם נוסף לתופעה הן "משרות רפאים" - משרות שחברות מפרסמות מבלי כוונה אמיתית לאייש אותן, בין אם כדי ליצור רושם שהחברה צומחת או משום שהמשרה כבר אוישה. סקר שנערך על ידי MyPerfectResume ב-2024 מצא כי כ-81% מהמגייסים הודו שמעסיקיהם פרסמו משרות רפאים, וכי למעלה משליש מהמשרות המפורסמות נופלות לקטגוריה זו.
העומס על המגייסים הוא גורם נוסף לתופעה. סקר שנערך על ידי Greenhouse בקרב 2,500 עובדים בארה"ב, בריטניה וגרמניה, מצא כי עומס העבודה של מגייסים עלה ב-26% ברבעון האחרון של 2024. העלייה קשורה בחלקה לכלי בינה מלאכותית המקלים על מועמדים להגיש מועמדות להמוני משרות, מה שתורם לגל של מועמדויות לא ממוקדות.
למרות שכמעט מחצית ממחפשי העבודה חוו התעלמות ממעסיק פוטנציאלי, כ-63% מהמועמדים עדיין אופטימיים לגבי שוק העבודה, על פי סקר Criteria Corp.
אלכס בין, מרצה לאוריינות פיננסית באוניברסיטת טנסי במרטין, ממליץ למועמדים שחוו התעלמות פשוט "להמשיך הלאה". "זהו סימן ברור שהמעסיק אינו מעוניין, כי כאשר מעסיק כן מעוניין, הוא יהיה בקשר מתמיד איתך כדי לגייס אותך ולהתחיל את תהליך הקליטה," אמר בין.
צופים כי התופעה תמשיך לגדול ככל ששוק העבודה יאט והכלכלה תחלש. בניגוד לתקופת המגיפה, בה העובדים החזיקו בכוח במהלך חיפוש עבודה, כעת הכוח חזר לידי המעסיקים.