סערה התעוררה בלוס אנג'לס כאשר מנהלי שני בתי ספר יסודיים מנעו את כניסתם של סוכני מחלקת ביטחון המולדת לשטח מוסד הלימודים, מחשש שמטרתם לבצע אכיפת הגירה. האירוע התרחש ב-7 באפריל בבתי הספר היסודיים ליליאן סטריט וראסל בדרום העיר.
מפקח מחוז בתי הספר של לוס אנג'לס, אלברטו קרבאלו, הביע זעם בעקבות האירוע, ושאל באופן רטורי: "איזה עניין יכול להיות לסוכן מחלקת הביטחון בתלמיד כיתה א'?". לדבריו, הסוכנים ביקשו לדבר עם התלמידים כדי לבדוק את מצבם על סמך העובדה שנכנסו למדינה כקטינים לא מלווים. "ידוע שתלמידים אלה נמצאים תחת השגחת קרובי משפחה," הוסיף קרבאלו.
אולם מחלקת הביטחון הפנים מציגה גרסה שונה. עוזרת המזכיר טריסיה מקלוליין הבהירה ברשת החברתית X כי הסוכנים ביצעו רק "בדיקות רווחה" כדי "להבטיח שהילדים בטוחים ואינם מנוצלים, שלא מתעללים בהם או נסחרים למטרות מין", וכי לא הייתה כל כוונה לבצע "אכיפת הגירה".
סוכני DHS נחסמו מלהיכנס לבתי ספר בלוס אנג'לס
"בניגוד לממשל הקודם, הנשיא טראמפ והמזכירה קריסטי נועם מתייחסים ברצינות לאחריות להגן על ילדים וימשיכו לעבוד עם רשויות אכיפת החוק הפדרליות כדי לאחד מחדש ילדים עם משפחותיהם," אמרה מקלוליין.
לפי מקלוליין, ממשל טראמפ איחד עד כה כ-5,000 ילדי מהגרים לא מלווים עם בני משפחותיהם או "אפוטרופוסים בטוחים", לאחר שעשרות אלפים נעלמו בתקופת ממשל ביידן.
קרבאלו טוען כי הסוכנים הפדרליים אמרו למנהלים שהם קיבלו אישור מההורים או האפוטרופוסים החוקיים לגשת לילדים בבית הספר, אך לדבריו טענה זו הייתה "שקרית בעליל". הוא הוסיף כי "כאשר המנהלים ניסו לרשום פרטים על תעודות הזהות שלהם, הם מיהרו להסתיר אותן".
דו"ח מפקח כללי שפורסם באוגוסט חשף כי ממשל ביידן-האריס איבד את העקבות אחרי יותר מ-320,000 ילדי מהגרים שחצו את הגבול לבדם. חלק מהילדים הנעדרים נמצאו עובדים בתנאים נצלניים בבתי מטבחיים ומפעלים, בגלל מדיניות הבדיקה הרופפת שאימץ ממשל ביידן לסינון המבוגרים החונכים.
ממשל טראמפ מנסה לטפל בסוגיה וגילה לאחרונה כי חונכי מהגרים מאושרים סיפקו תמונות מזויפות או ערוכות בבקשותיהם למשרד הבריאות ושירותי האנוש.