שחקן ליגת הבייסבול המקצועית (MLB) לשעבר מתכנן להקים מגדל בן 41 קומות בשכונת ויינווד במיאמי, פרויקט שאפתני שצפוי לשנות באופן דרמטי את קו הרקיע של האזור המתפתח. התוכנית, שנחשפה לאחרונה על ידי ה"סאות' פלורידה ביזנס ג'ורנל", מציגה מבנה בעיצוב מרהיב שישלב אלמנטים של בייסבול בארכיטקטורה שלו.
הפרויקט המכונה "ויינווד טאוור" מהווה אתגר משמעותי למגבלות התכנון הקיימות בשכונה, שכיום מאפשרות בנייה של עד ארבע קומות בלבד. אם יאושר, המגדל יהיה הבניין הגבוה ביותר באזור ויסמן שינוי מהותי בגישה התכנונית לשכונה שהתפרסמה בעיקר כמרכז אמנות אלטרנטיבי.
חברת האדריכלים ואלה ואלה & פרטנרס אחראית על העיצוב החדשני של המגדל, שמשלב אסתטיקה מודרנית עם אלמנטים המזכירים את עולם הבייסבול. התכנון כולל מרפסות מעוגלות המזכירות את צורת אצטדיון בייסבול, וחזית שמשלבת אלמנטים המשחקים עם הדימוי של מחבט וכדור.
ויינווד, שכונה שהפכה בשני העשורים האחרונים ממרכז תעשייתי מוזנח לאחד האזורים האמנותיים והתרבותיים התוססים ביותר במיאמי, עוברת כעת גל של פיתוח נדל"ני אינטנסיבי. המגדל החדש מצטרף לשורת פרויקטים שאפתניים המתוכננים באזור, אך הוא בולט במיוחד בשל גובהו החריג והקונספט הייחודי שלו.
חברת האדריכלים ואלה ואלה & פרטנרס אחראית על העיצוב החדשני של המגדל, שמשלב אסתטיקה מודרנית עם אלמנטים המזכירים את עולם הבייסבול. התכנון כולל מרפסות מעוגלות המזכירות את צורת אצטדיון בייסבול, וחזית שמשלבת אלמנטים המשחקים עם הדימוי של מחבט וכדור
"זהו פרויקט שישנה את כל האזור," אמר מקור המעורב בתכנון המגדל. "אנחנו מדברים על מבנה שלא רק מציע דירות יוקרה, אלא גם חוויה תרבותית המתכתבת עם האהבה האמריקאית לבייסבול."
על אף שפרטים מלאים על הפרויקט טרם נחשפו, מקורות בתעשיית הנדל"ן מעריכים כי המגדל יכלול דירות קונדו יוקרתיות במחירים של מיליוני דולרים, לצד שטחי מסחר, מסעדות ואולי אף מוזיאון קטן המוקדש לתולדות הבייסבול בפלורידה.
זהות השחקן לשעבר העומד מאחורי היוזמה לא פורסמה בדיווח המקורי, אך גורמים בענף הנדל"ן במיאמי מציינים כי מספר שחקני MLB בדימוס הפכו למשקיעי נדל"ן פעילים באזור דרום פלורידה בשנים האחרונות.
התוכנית מצטרפת למגמה הולכת וגוברת של השקעות ענק בנדל"ן באזור מיאמי, כאשר משקיעים עתירי ממון כמו המיליארדרים באריי סטרנליכט וג'פרי סופר מקדמים פרויקטים של מגדלי קונדו יוקרתיים ברחבי העיר.
הקמת המגדל תדרוש תהליך אישור מורכב מול רשויות התכנון העירוניות, שכן הוא חורג משמעותית ממגבלות הגובה הנוכחיות באזור. מומחי תכנון מעריכים כי המפתחים יצטרכו לקבל אישורים מיוחדים או לבקש שינוי בתקנות האיזור כדי להוציא את הפרויקט לפועל.
"ויינווד עוברת טרנספורמציה משמעותית," אומרת ג'ולי רודריגז, מתכננת ערים שמתמחה בפיתוח עירוני במיאמי. "ישנו מתח מתמיד בין הרצון לשמר את האופי הייחודי והבוהמייני של השכונה, לבין לחצי הפיתוח והדרישה הגוברת למגורים באזור."
תומכי הפרויקט טוענים כי המגדל יביא השקעה משמעותית לאזור, ייצור מקומות עבודה חדשים ויהפוך לאטרקציה תיירותית. מנגד, מתנגדים חוששים כי בנייה לגובה תשנה את האופי הייחודי של ויינווד ותוביל לעליית מחירים שתדחק את הקהילה האמנותית המקורית מהשכונה.
ויינווד, שהתפרסמה בזכות אמנות הרחוב המרהיבה שמעטרת את קירות בנייניה ובזכות אירוע "ויינווד וולס" השנתי, משכה בשנים האחרונות מותגים בינלאומיים, גלריות יוקרתיות ומסעדות גורמה. המעבר ממרכז אמנותי אלטרנטיבי לשכונת יוקרה מעורר דיון נוקב בקרב תושבי מיאמי.
"הדינמיקה של מיאמי מורכבת," מסביר פרופסור רוברטו מרטינז מאוניברסיטת מיאמי, המתמחה בהתפתחות עירונית. "המטרופולין של דרום פלורידה ממשיך למשוך הון בינלאומי והשקעות נדל"ן משמעותיות, אך האתגר הוא לאזן בין הפיתוח הכלכלי לבין שימור קהילות מקומיות ומורשת תרבותית."
פרטים נוספים על הפרויקט, כולל לוחות זמנים משוערים להקמה ומועד פתיחת המכירות, צפויים להתפרסם בחודשים הקרובים. בינתיים, ההדמיות שנחשפו של המגדל המתוכנן כבר מעוררות עניין רב בקרב אנשי מקצוע בתחום הנדל"ן ותושבי מיאמי כאחד.
במקביל לפרויקט זה, מיאמי ממשיכה לראות גל של יוזמות בנייה משמעותיות, כולל פרויקט דיור בר-השגה בשווי 50 מיליון דולר, תוכניות להרחבת רשת חנויות הרכב של המיליארדר נורמן ברמן, ומגדל מגורים בן 23 קומות המתוכנן בליטל הוואנה תחת חוק ה-Live Local Act, המעודד פיתוח של יחידות דיור להשכרה.
התפתחויות אלו משקפות את הצמיחה המהירה של מטרופולין מיאמי, שהפכה ליעד מועדף על משקיעי נדל"ן, יזמים וקונים עשירים מרחבי העולם, במיוחד לאחר מגפת הקורונה, שהאיצה את ההגירה לפלורידה ממדינות צפוניות יותר בארה"ב.