תושבי עמק לאס וגאס נדרשים כעת להכנסה שנתית של לפחות 115,990 דולר למשק בית כדי להרשות לעצמם לרכוש בית טיפוסי למכירה, כך עולה מדו"ח חדש של חברת רדפין (Redfin). מדובר בעלייה של 4.5 אחוזים בהשוואה לאותה תקופה בשנה שעברה, כאשר מחיר הבית החציוני בעמק עומד כעת על 439,301 דולר – כמעט שיא היסטורי.
לפי צ'ן ז'או, הכלכלנית הראשית של רדפין, לאס וגאס הפכה למוקד הגירה פופולרי מאזורים מטרופוליניים פחות בר-השגה. "לאס וגאס אינה בת-השגה מכיוון שהיא מושכת קונים ממדינות אחרות, במיוחד מקליפורניה אך גם מניו יורק, בנוסף לתושבים המקומיים," הסבירה ז'או. "זהו יעד הגירה פופולרי תמידי, במיוחד עבור משקי בית בעלי הכנסה גבוהה. לאחר השריפות בלוס אנג'לס, מגמה זו עשויה להחריף."
הנתונים מראים כי בין ינואר למרץ השנה, המקום הפופולרי ביותר שממנו אנשים עוברים ללאס וגאס הוא לוס אנג'לס (6,438), אחריו סן פרנסיסקו (1,370) וסיאטל (1,180). מנגד, היעדים המובילים אליהם עוברים תושבי לאס וגאס הם כולם באריזונה: פיניקס (403), לייק האבאסו סיטי (248) וטוסון (164).
גם שוכרי דירות בעמק אינם במצב טוב יותר: שכר הדירה החציוני לכל סוגי יחידות הדיור עומד על 1,486 דולר, מה שאומר שמשק בית צריך להרוויח 59,440 דולר כדי להרשות לעצמו לשכור דירה בעמק – עלייה של 2.5 אחוזים מסוף פברואר אשתקד.
ברמה הארצית, משקי בית אמריקאיים צריכים להרוויח 116,633 דולר בשנה כדי להרשות לעצמם לרכוש בית במחיר חציוני, קצת מעל לממוצע בעמק לאס וגאס. זהו סכום הגבוה ב-81.8% מה-64,160 דולר שהם היו צריכים להרוויח שנתית כדי להרשות לעצמם דירה טיפוסית להשכרה.
מחירי הבתים בעמק לאס וגאס למעשה הכפילו את עצמם מאז תחילת המגפה, ואלייה דה לה קמפה, כלכלן בכיר ברדפין, אומר כי עלייה מעריכית זו במחירים מאתגרת את חלומותיהם של אמריקאים להפוך לבעלי בתים
הדו"ח מדגיש את השינוי הדרמטי שחל בשוק הדיור האמריקאי בשנים האחרונות. בסוף פברואר אשתקד, אדם היה צריך להרוויח 110,808 דולר כדי להרשות לעצמו בית טיפוסי למכירה בארה"ב, ולפני שנתיים הוא היה צריך להרוויח 101,341 דולר. בשנת 2021, לעומת זאת, הוא היה צריך להרוויח רק 63,925 דולר – נתון המדגיש את העלייה הדרסטית במחירי הדיור מאז תחילת המגפה.
מחירי הבתים בעמק לאס וגאס למעשה הכפילו את עצמם מאז תחילת המגפה, ואלייה דה לה קמפה, כלכלן בכיר ברדפין, אומר כי עלייה מעריכית זו במחירים מאתגרת את חלומותיהם של אמריקאים להפוך לבעלי בתים.
"הפך מאתגר יותר ויותר עבור שוכרים אמריקאים לעבור לבעלות על דירה הודות למכת המשולש של עליית מחירי הבתים, שיעורי משכנתא גבוהים ומחסור בבתים למכירה," הוא אמר. "הפער בין מה שאדם חייב להרוויח כדי לקנות לעומת לשכור עשוי להצטמצם בחודשים הקרובים, אך רק מכיוון שצפוי כי שכר הדירה יעלה עם הצמצום במספר הדירות החדשות המגיעות לשוק עקב האטה בבנייה."
הדו"ח של רדפין מציין גם כי "קוני בתים, מוכרים ושוכרים עשויים להתמודד עם תקופה ממושכת של אי-ודאות כלכלית בעקבות המכסים החדשים שהכריז עליהם הנשיא דונלד טראמפ. המכסים עשויים להוביל להקלה מסוימת בשיעורי המשכנתאות, אך אין זה מובטח. הם צפויים להביא לעלויות בנייה גבוהות יותר, מחירי דיור גבוהים יותר, אבטלה גבוהה יותר וצמיחה כלכלית איטית יותר."
המצב בלאס וגאס משקף את המשבר הרחב יותר בשוק הדיור האמריקאי, כאשר שילוב של בנייה לא מספקת, שיעורי ריבית גבוהים ואינפלציה מקשה על אמריקאים רבים להשיג את "החלום האמריקאי" של בעלות על דירה. ההגירה המתמשכת מאזורים יקרים יותר, במיוחד מקליפורניה, ממשיכה לדחוף את המחירים כלפי מעלה בלאס וגאס, שפעם נחשבה לחלופה בת-השגה לערים הגדולות של החוף המערבי.
סוכני נדל"ן מקומיים מדווחים על שוק תחרותי ביותר, כאשר בתים רבים מוצעים למכירה במחיר גבוה מהמחיר המבוקש, לעתים קרובות לאחר מלחמות התמחרות בין קונים פוטנציאליים. זו מגמה שעשויה להימשך כל עוד לאס וגאס ממשיכה למשוך תושבים חדשים בקצב המהיר הנוכחי.
עם זאת, ישנם סימנים להאטה אפשרית בשוק, כאשר כמה מוכרים מתחילים להוריד את המחירים בשל הביקוש המצטמצם. לפי דו"ח אחר של רדפין, עמק לאס וגאס נמצא בין חמשת האזורים המובילים במכירות בתים ממתינות – מדד שלילי המצביע על האטה בשוק.
בעוד שהמחסור בדיור בר-השגה ממשיך להיות אתגר משמעותי עבור תושבי לאס וגאס, מומחי שוק הדיור חלוקים לגבי האופן שבו מגמות אלה יתפתחו בשנה הקרובה. חלק צופים המשך עליית מחירים, בעוד אחרים מאמינים כי שילוב של ריביות גבוהות ואינפלציה עשוי לבסוף לגרום להתייצבות השוק.
בינתיים, רבים מתושבי לאס וגאס ממשיכים לחלום על הבית המושלם, אך לא מעטים ייאלצו להמשיך לשכור או לחפש אפשרויות דיור מחוץ לאזורים היוקרתיים יותר של העיר המבהיקה.